SiSon Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Witam. Posiadam nowy rozrusznik "90" do 15cmm. Nie potrafi on kręcić sinikiem ASP 61. Czy ja moze probuje go nieumiejetnie odpalic czy silnik jest za slaby? Ani z zapalonego auta , ani z aku zelowego mi sie to nie udalo. Dodam rowniez ze mam starterbox do samochodów rc, posiada ten sam silnik co rozrusznik do silnikow lotniczych, i nie potrafi on sobie dac rady z silnikiem w moim buggy .28 !! Nawet po podlaczeniu do prostownika. Wszystko jest nowe! Jakies rady? [za kazdym razem uzywalem 12V] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Az nieprawdopodobne, moze ktoras szczotka ma kiepski pontakt, moze jakis lut jest do :ass: . Sprawdz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikon Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Witam. Posiadam nowy rozrusznik "90" do 15cmm. Nie potrafi on kręcić sinikiem ASP 61. Czy ja moze probuje go nieumiejetnie odpalic czy silnik jest za slaby? Ani z zapalonego auta , ani z aku zelowego mi sie to nie udalo. Dodam rowniez ze mam starterbox do samochodów rc, posiada ten sam silnik co rozrusznik do silnikow lotniczych, i nie potrafi on sobie dac rady z silnikiem w moim buggy .28 !! Nawet po podlaczeniu do prostownika. Wszystko jest nowe! Jakies rady? [za kazdym razem uzywalem 12V] Pozdrawiam Co to za rozrusznik? Ja mam małego kavana, kolega ma zwykły rozrusznik klasy "90". Żaden z nich nie ma problemu z odpalaniem asp .61 (4t) kolegi, z 2t największy do którego się przymierzaliśmy .52 też nie robił na tych rozrusznikach wrażenia. Ja kręcę z LIPO 3s (1300mAh, 30C), kolega z LiFe 4s. Jeżeli to nowy silniczek, to może się przycinać. Najłatwiej cofnąć śmigło do pozycji "tuż za kompresją", wtedy dasz możliwość "rozpędzenia się" rozrusznikowi a nie walki od razu ze spreżaniem. Ale i tak, najważniejsze jest zasilanie. Dobry akumulator 12V o małej rezystancji wewnętrznej (zasiarczonym dziękujemy). Pozdr., Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 hmm...może go przelałeś i się zacina wykręć świece i zakręć wypluje paliwo (nadmiar) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.