MarcinKry Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Postaram się krótko opisać problem. Pierwsza ładowarka z balanserem którą kupiłem to była ACCUCELL 6 i jest całkiem ok. ale chciałem kupić ładowarkę z "pewniejszym" balanserem. Padło na C30 , ale jak to w życiu bywa okazało się że balanser i ładowarka dość mocno szalały w końcówce ładowania mocno przekraczając dozwolone napięcia.Oraz nie wyłączając prądu podtrzymywania Została wymieniona na nową , ale 2 problemy pozostały: 1 - przy ładowaniu lipo (2s) na wyświetlaczu wskazuje napięcie do 4.21V na drugiej celi 4.19V. Dzwoniłem do znajomego - podpowiedział mi ze faktycznie może tak być. Pytanie na ile jest to prawidłowe/bezpieczne 2 - pomimo wyłączenia opcji podtrzymywania ładowania w opcjach - po zakończeniu ładowania lipo i life ładowarka wyświetla napis FINISH .... ALE po chwili w lewym górnym rogu ładowarki pojawia się napis TRK na zmianę CHG a napis FINISH zamienia się cyklicznie w wartości typu 0.18A . Teraz pytanie - czy to błąd software? Czy to zepsuta ładowarka (druga?) Czy też ładowarka swoje a balanser swoje i nie dopuszcza tego prądu do pakietu? Nie mam żadnych tak precyzyjnych urządzeń pomiarowych, a swoją drogą każdy amperomierz wprowadziłby chyba dodatkowe problemy/zmienne/rezystancję itp. przy ładowaniu lipo...? Mam nadzieję że jasno opisałem PS. Nie mogę doszukać się informacji czy ta ładowarka umożliwia podłączenie do komputera? Czytałem po różnych forach, ale nie znalazłem podobnego problemu.(chyba że źle wpisywałem w wyszukiwarki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinKry Opublikowano 13 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 hmmm widzę że także tutaj będzie ciężko... może ktoś podpowie - gdzie zapytać,dzwonić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinKry Opublikowano 20 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 serio nikt nie ma żadnego pomysłu, rady albo kogoś znajomego kto używa takiej ładowarki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.