elektron Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 Witam:( Dzisiaj po naladowaniu pakietu w moim nadajniku, chcialem pojsc polatac. Tak jak zawsze to robie przed wyjsciem z domu, sprawdzam czy wszytsko dziala aby nie lazic na marne. Po wlaczeniu nadajnika,ustawilem model, wlaczam odbiornik i serwa przesuwaja sie w jedna ze stron, a potem nie ustalaja sie:( Sprawdzialem na innym odbiorniku - tez nie dziala. Wiec padlo na nadajnik. Nadajnik zasilam pakietem 3s li-ion, nie wiem co mozebyc powodem niesprawnosci. Bardzo prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Sprawdzialem na innym odbiorniku - tez nie dziala. Wiec padlo na nadajnik. ale pewnie na tym samym pakiecie odbiorczym (lub na tym samym reglerze w przypadku elektryka). W pierwszej kolejności sprawdź zasilanie odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 29 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Sprawdzilem wszystkie elementy, definitywnie jest to nadajnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Wojtek, ale nadajnik jest najmniej narażony na jakieś uszkodzenia od kraks. Masz jakieś inne odbiorniki i zasilanie nadajnika i odbiornika, żeby to sprawdzić? Dzisiaj sam popełniłem sporą gafę, mam nowy nadajnik z którym nie chciał mi działać stary, ale cenny regulator. A o dziwo nowy nadajnik działał z innymi regulatorami poza tym jednym. Prosty wniosek, że to wina regulatora (a latał do końca i nie miał kraksy, i to mnie motywowało do eksperymentów). I się pomyliłem-jednak to wina ustawień nowego nadajnika, jego właściwości jeszcze nie znałem. Ale doszedłem do tego tylko dzięki cierpliwym zamianom sprzętu (bo miałem akurat do dyspozycji). Przy okazji zawróciłem głowę Norbertowi z Airhobby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 ..........mam nowy nadajnik ......... Hubert pochwal się jaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 a moze kwarc odbiorczy? prawdzales na innym kaplecie kwarcy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 30 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Sprawdzalem z innym odbiornikiem, innymi kwacami, innym zasilaniem. Sprawdzilem tez z innym nadajnikiem i wszystkie pozostalem urzadzenia dzialaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.