Jump to content

Futaba 6Exap = POMOCY!!!


elektron

Recommended Posts

Witam:(

 

Dzisiaj po naladowaniu pakietu w moim nadajniku, chcialem pojsc polatac. Tak jak zawsze to robie przed wyjsciem z domu, sprawdzam czy wszytsko dziala aby nie lazic na marne. Po wlaczeniu nadajnika,ustawilem model, wlaczam odbiornik i serwa przesuwaja sie w jedna ze stron, a potem nie ustalaja sie:( Sprawdzialem na innym odbiorniku - tez nie dziala. Wiec padlo na nadajnik.

 

Nadajnik zasilam pakietem 3s li-ion, nie wiem co mozebyc powodem niesprawnosci.

 

Bardzo prosze o pomoc.

Link to comment
Share on other sites

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Sprawdzialem na innym odbiorniku - tez nie dziala. Wiec padlo na nadajnik.

ale pewnie na tym samym pakiecie odbiorczym (lub na tym samym reglerze w przypadku elektryka). W pierwszej kolejności sprawdź zasilanie odbiornika.
Link to comment
Share on other sites

Wojtek, ale nadajnik jest najmniej narażony na jakieś uszkodzenia od kraks.

Masz jakieś inne odbiorniki i zasilanie nadajnika i odbiornika, żeby to sprawdzić?

 

Dzisiaj sam popełniłem sporą gafę, mam nowy nadajnik z którym nie chciał mi działać stary, ale cenny regulator.

A o dziwo nowy nadajnik działał z innymi regulatorami poza tym jednym.

Prosty wniosek, że to wina regulatora (a latał do końca i nie miał kraksy, i to mnie motywowało do eksperymentów).

I się pomyliłem-jednak to wina ustawień nowego nadajnika, jego właściwości jeszcze nie znałem.

Ale doszedłem do tego tylko dzięki cierpliwym zamianom sprzętu (bo miałem akurat do dyspozycji).

Przy okazji zawróciłem głowę Norbertowi z Airhobby :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.