angos93 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Co lepsze na początek CESSNA 480 od Pelikana 4-kanałowa, czy TW 745-1 3-kanałowa. Obydwa modele mam kupić okazję używane. Czy lepiej może coś innego? Tak w granicach 250zł tak jak to mam okazje kupić te modele. Proszę o szczere odpowiedzi. POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Moim zdaniem wybór prosty. Bierz model z lotkami. Nie dość, że z lotkami lata się fajniej to wyposażenie z 480-tki będziesz mógł wykorzystać do kolejnych modeli. Nie wydaje mi się, żebyś mógł kupić jakiegoś innego RTF-a równie sprawdzonego co Cessna w podobnej cenie. To wersja z nadajnikiem na 35, czy 2,4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Z nadajnikiem 35, a silnik(bezszczotka) i regulator są nowe dodane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Z nadajnikiem 35 To gorzej. Straszny badziew to radio. Ale na początek powinno wystarczyć. a silnik(bezszczotka) i regulator są nowe dodane. Jeśli widziałeś, że lata z nowym wyposażeniem to ok, a jeśli wierzysz na słowo to lepiej poproś o pokazanie jak to lata. Ten model strasznie "nie lubi" zmian, szczególnie silnika. Ciężko go potem ustawić i może się dziwnie zachowywać w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Nowe wyposażenie jest właśnie oddzielnie trzeba by je dopiero wstawić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 A co to jest? Jesteś pewny, że się nada? Jeśli nie masz doświadczenia to poproś na wszelki wypadek poprzedniego właściciela o wstawienie ustawienie i oblatanie. Chyba, że chcesz się sam pobawić. Pewnie dasz radę, ale przed pierwszymi śniegami możesz nie zdążyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 No poprzedni właściciel nie ma właśnie czasu na zrobienie tego (pracuje) i kończy z modelarstwem RC wyprzedaje wszystkie modele. Ale sprawdzał i elektronika wszystko działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Twój wybór. Może masz w okolicy jakiegoś doświadczonego modelarza, a jak nie to na pewno tu coś postaramy się doradzić. Poleci na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Poproszę jeszcze raz właściciel może w wekeend znajdzie trochę czasu i włoży ten silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 No tak by było najlepiej. Nie chodzi o to czy wszystko dział, ale o wyważenie i wytrymowanie modelu. To jedna z najważniejszych rzeczy, a początkującemu może sprawić to nie lada problem. Szkoda by było żeby przez złe wyważenie przy pierwszym locie zaliczyć kreta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Ja mam C480 RTF (2,4 GHz) z silnikiem bezszczotkowym. Moim zdaniem zdecydowanie lepiej tą 480ke. 4 kanaly lepsze od 3ech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Dobra sprzedawca ma włożyć już ten silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 20 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Model mam już w domu i moje pytanie brzmi teraz: Najpierw włączać odbiornik czy nadajnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cellon Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Model mam już w domu i moje pytanie brzmi teraz: Najpierw włączać odbiornik czy nadajnik? Najpierw nadajnik potem podłącz zasilanie do odbiornika. PAMIĘTAJ ABY DRĄŻEK PRZEPUSTNICY ZAWSZE BYŁ OPUSZCZONY DO 0 INACZEJ MOŻE ZACZĄĆ OBRACAĆ ŚMIGŁEM. (jeżeli regulator tego nie zablokuje albo aparatura.) Przy wyłączaniu odłączasz najpierw odbiornik potem nadajnik. W przeciwnym razie serwa dostana padaczki. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 TW 745-1 to wersja trzykanałowa wykonana z EPO.Ma zabezpieczenie na regulatorze w formie przycisku.Popodłączeniu akumulatora będą działały serwa ,ale nie będzie działał silnik.Po wciśnięciu silnik zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 20 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Moja to CESSNA 480 . Mam jeszcze jeden problem bo nie mam zasilacza do ładowarki, mogę go czymś zastąpić? Czy jak to ładować? Bo mam tą skrzyneczkę z diodą na niej jest podłączenie do pakietu a z drugiej strony klemy + i -. Od czego to ładować? Przepraszam za głupie pytania ale jestem początkującym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Akumulator samochodowy może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 20 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 A da się tą ładowarką ładować z gniazdka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Kup jakikolwiek 12 V zasilacz. A może masz w dom? Mi się jeden spalił i używam zasilacza z routera komputerowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 20 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Czekam na pogodę i oblot. A skąd mam wiedzieć kiedy akumulator w modelu będzie już słaby, aby lądować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.