Skocz do zawartości

pierwszy lot toto-0

kozuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szkoda ze model rozbiłeś w pierwszym locie i to przy "głupkach". ja tez kiedys latalem na boisku przed blokiem i koledzy zawsze sie śmiali jak coś zrobilem nie tak, a jak dobrze latałem to cicho siedzieli

Opublikowano

w niedziele latałem z kolega pierwszy lot-poleciał ale za mało gazu było i przy lądowaniu śmigło się połamało :( drugi lot- poleciał w końcu leciał jakieś 200m ale wystraszyłem się bo bardzo gwałtownie reagował na SW dawałem minimalnie w gore a on prawie pionowo w dol leciał i przy lądowaniu znów śmigło :P 3 raz leciał mój kolega ale miał totalnego pecha przy rzucie samolot zrobił beczkę i wylądował w trawie niestety 3 śmigło poszło w błoto :D ale dzień uważam za udany bo udało mi się polecieć a przeżycia z tego choć krótkiego lotu były naprawdę niesamowite mam zamiar kupić składane śmigło i mam nadzieje ze skończą się problemy z ciągłym łamaniem śmigła dzięki wszystkim za pomoc ale filmu niestety nie ma kolega zapomniał nagrać :(

pozdrawiam Colin

Opublikowano

Pisałem już powyżej , że stery w TOTO-0 są bardzo skuteczne i trzeba ograniczyć ich wychylenia. Jeśli nie ma takiej możliwości w aparaturze to trzeba to zrobić mechanicznie (zamocowanie popychacza blisko osi obrotu serwa a długa dźwigienka na sterze).

Opublikowano

dziś odbyły się 2 loty jak dla mnie udane nawet udało mi się wyjść z opresji spowodowanej podmuchem wiatru ale lądowanie totalna klapa tak przypier... że szkoda gadać ale nie straciłem wiary leciał również mój kolega lecz zamyśliłem się przy kamerowaniu i kamera była nakierowana w trawę a nie na samolot :D wrzucam 2 filmy. uszkodzone zostało tylko skrzydło a 2 śmigła znów poszły się pierd.... przepraszam ale wkurzają mnie te śmigła jednak prawda jest taka ze to nie ich wytrzymałość zawiodła lecz nasze umiejętności

Opublikowano

A czy poprawnie masz zamontowany ten proper saver? Też się uczyłem i od momentu jak zastosowałem ten patent ani jednego złamanego śmigła czy skrzywionej ośki.

Opublikowano

Pod uwagę można wziąć nie tylko prop saver ale tez wytrzymałość śmigieł;]

Fabryczne śmigła z mojego Pipera z pianki były tak mało wytrzymałe że praktycznie od leciutkiego obicia sie łamały. Z tego co wiem do takich modeli dobre są pomarańczowe śmigła ;]

Tyle z mojej strony [niedoświadczonego modelarza]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.