safari28 Opublikowano 18 Października 2010 Opublikowano 18 Października 2010 Witam wszystkich forumowiczów. Mam następujący problem: Podczas wychylenia drążka gazu serwo kierunku wychyla się o parę stopni w prawo. Czy coś jest nie tak z moją apką lub odbiornikiem? Czy może to być wina jakiegoś miksera? Np. przy dodawaniu obrotów niweluje moment obrotowy. Bardzo proszę o porady.
safari28 Opublikowano 18 Października 2010 Autor Opublikowano 18 Października 2010 Aparatura ma tyle bajerów, że nawet nie wiem do czego one służą. Będę używał 4ch. Na moje potrzeby wystarczą mi tylko 3 funkcje: -rewers -trymer -wychylenie sterów
Cimek Opublikowano 18 Października 2010 Opublikowano 18 Października 2010 Lepiej popraw błędy ortograficzne, bo pewien pan z Tego forum Cię zje! Masz ustawiony Dual Rate, poczytaj instrukcję do Twojej aparatury, tam powinno wszystko pisać, na 100% to D/R Ps. Drążek gazu? Podepnij pod inny kanał serwo i sprawdź czy jest tak samo będzie. np przy dodaniu obrotów niweluje moment obrotowy Musisz jeszcze dużooo czytać. Co do poprawnej pisowni weź sobie zainstaluj Nowy Internet explorer, Mozzile, Google chrome tam podkreśla Ci błędy... Pozdrawiam
safari28 Opublikowano 18 Października 2010 Autor Opublikowano 18 Października 2010 Ciemek o tak, muszę duuuużo jeszcze poczytać. Co do dual rate miałeś całkowitą rację!
Cimek Opublikowano 18 Października 2010 Opublikowano 18 Października 2010 Ciesze się że mogłem Ci jakoś pomóc, w razie czego pisz .
safari28 Opublikowano 18 Października 2010 Autor Opublikowano 18 Października 2010 O tak Ciemek, twoja pomoc niezastąpiona. Jeśli chodzi o modelarstwo rc, to dopiero wyszedłem z piaskownicy. Mam na swoim kącie zaledwie 14 udanych lotów super airkiem 6,5cc, w tym dwie kraksy: -urwane podwozie to chyba normalka -zerwanie śrubek mocujących płat i lekkie poturbowanie kadłuba. Jak na początek to chyba nie tak źle
darek.3333 Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Wie może ktoś o polskiej wersji instrukcji do Futaby 6EX ?
Adam_Max Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Chyba nadal nie ma - ja się zdecydowałem na dx6i właśnie ze względu na instrukcję pl - a miała być ta futaba.
bubu2 Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 safari28, Cimek troche Ci sciemnił. Dobrze myslałeś. Masz domiksowany ster kierunku do kanału gazu. Mozesz te ustawienia sobie zmienić. Wspomniany DR jest czymś zupełnie innym-to ustawiany, po włączeniu dodatkowym pstryczkiem, inny zakres wychyleń serw.
darek.3333 Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Też tak uważam. Jeśli ruszając drążkiem gazu wychyla się ster kierunku to D/R nic do tego nie ma. Musi być zmiksowany kanał 4 do kanału 3 i wystarczy ten miks wyłączyć.
safari28 Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Opublikowano 19 Listopada 2010 bubu2 miałeś rację na apce ustawiony był jakiś mikser do heli. Po przestawieniu apki na samolot wszystko wróciło do normy. Dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.