St.Marek Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Witam Mam takie pytanie. Czy do silnika Super Tiger 7,5ccm można zastosować większy gaźnik np. z silnika Super Tiger 10-15ccm??? Czy to w ogóle ma sens??? Pozdrawia Marek&Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Nie ,bo to te same gazniki :wink: 6,5 do 8,3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Marek Opublikowano 19 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Witam Może nie jasno się wyraziłem. Chodzi mi o zastosowanie większego gaźnika do tego silnika 7,5ccm Pozdrawia Marek&Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 A w jakim celu, czyżby dedykowany uległ zniszczeniu/uszkodzeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Marek Opublikowano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Witam A w jakim celu, czyżby dedykowany uległ zniszczeniu/uszkodzeniu? Nie nic podobnego, mimo że jest lekko przerobiony tzn. przystosowany do pływania Air boat-em. Dlatego zadałem to pytanie na forum lotniczym, ponieważ do Air boat-ów stosuje się silniki takie jak w modelach latających, mimo że to jest ,,pływadło". Silniczek ten z samego początku użytkowania jak dla mnie był trochu grymaśny, ale po kilku dziesięciu odpaleniach wyczułem go ,, o co mu chodzi". Ale jak to bywa z tego typu sprzętem zawsze chce się coś ulepszyć, coś zmienić albo poprawić. Ja mam zamiar nieznacznie go podrasować ( choć nie wiem czy to ma sens, jeśli chodzi o ten silnik ) bo motorek nie jest ,,wysokich lotów". Takie tam sobie wymyśliłem zmniejszenie skrzyni korbowej, zmniejszenie masy korbowodu i tłoka, chciałbym również założyć rurę rezonansową, ale na razie nie wiem jak bym ją założył do tego mojego ,,pływadła". Za jakiekolwiek sugestie wielkie dzięki. Pozdrawiam Marek&Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.