kotesk Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Witam Kolegow ! No i stalo sie !, latajac na zboczu podczas ladowania trafilem w badyla ukrytego w trawie . Efekt : zdewastowana krawedz natarcia skrzydla , pognieciony i popekany fornir . Wyglada na to , ze musze wyciac kawałek 10cm szeroki ( po krawedzi natarcia ) , 2-3 cm gleboki . Prosze o pomoc jak to naprawic w sposób fachowy , nigdy wczesniej nie naprawiałem takiego plata ?? . Skrzydło Blejzyk . Pozdrawiam Kostek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Jeśli można to najlepiej nie wycinać tylko poskładać i posklejać fornir żywicą i przeszlifować, przelaminować tkaniną około 25 – 50 g. Jeśli już koniecznie trzeba wyciąć, w puste miejsce jako wstawkę daje balsę -klocek najlepiej z twardej lub średnio twardej balsy wklejony na klej dwu składnikowy ja lubię Poxipol, całość szlifuje do uzyskania profilu. Na natarcie węgiel tak żeby obejmował z boku uszkodzenia po 10 mm. Potem laminuje tkaniną 25-50 g i całość szlifuje do uzyskania pierwotnego kształtu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotesk Opublikowano 27 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Witam Wyciołem kawałek w postaci trapezu z krawedzi natarcia o wymiarach 6x2cm i wkleiłem kolek z balsy do dalszej obróbki , niestety fornir mozna było odtworzyć ale wisiało by to wszystko w powietrzu rdzeń skrzydła był w postaci pomielonej i wykruszył sie . Pozdrawiam i dzieki za podpowiedż , przy okazji watku z Zuni znalazłem tam fotke jak to powinno wygladać Prosze admina o "pomógł" dla kolegi horn3t :rotfl: Pozdrawiam Kotesk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Prosze admina o "pomógł" dla kolegi horn3t :rotfl: Jeżeli ty jesteś twórcą tematu, to tylko Ty możesz dawać punkty pomógł. Jest przycisk pod danym postem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotesk Opublikowano 28 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Dzieki za uwage juz klikniete ! Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.