adamt90 Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Wszystko podłączyłem, wydaje się że dobrze, ale kiedy włączę i przesunę drążek na nadajniku do przodu to nic się nie dzieje, a kiedy cofnę max do tyłu to silnik na chwilę rusza. (silnik i regulator RAY 18) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Jaki nadajnik i jakie odgłosy wydaje regulator po włączeniu?. Możliwe, że musisz ustawić rewers na kanale gazu(jak miałem futabę, to musiałem dawać rewers gazu na kążdym reglu z chin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamt90 Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 po zmianie rev to samo tylko odwrotnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 A jak podłączasz pakiet to masz na zero drążek? jeżeli nie to spróbuj jeżeli tak to spróbuj dać revers i jeszcze raz podłącz pakiet z drążkiem na zero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamt90 Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 aha jeszcze coś, kiedy kilka razy poruszam drążkiem to dopiero zapiszczy raz i wtedy tak kręci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamt90 Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 to raczej nie wina nadajnika bo podłączyłem inny, pistoletowy i jest to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Drążek max na dół i dodatkowo przesuń trymer gazu w dół.Być może potencjometr jest uszkodzony i nie widzi 0 więc się nie loguje. Niektóre regulatory gdy są pierwszy raz uruchamiane wymagają przesunięcia drążka max do góry,po sygnale na sam dół i wtedy się logują. Edit :pisaliśmy w tym samym momencie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Tutaj nie chodzi o to, ze z nadajnikiem jest "coś nie tak" tylko czy Ty robisz to tak jak powinieneś. Większość regulatorów wprowadza się w tryb programowania podłączając zasilanie przy drągu maksymalnie u góry i wtedy choćbyś machał do jutra silnik nie ruszy. Z kolei miałem też regulator, który wymagała na początku wychylenia drąga na górę, potem na dół i dopiero wtedy się uzbrajał i można było latać. Rewers kanału zmienia górę z dołem, więc warto to spróbować. Ewentualnie wepnij regulator w inny kanał i potestuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.