brachup Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Witam Ostatnio do mojego Piperka (1520mm, elektryk) zrobiłem flagę Polski o wymiarach 2,3mx0,4m. Wszystko fajnie się sprawuje podczas startu i lotu, natomiast gorzej podczas lądowania. Problem w tym, że są one twarde a tego nie lubię. Chciałbym zrobić jakiś wyczep, dzięki któremu mógłbym bezpiecznie wylądować bez flagi. Kolega mi podpowiedział, żeby zrobić taki mechanizm jak mają szybowce. Przyznam, że nie mam pojęcia jak to wygląda. Ma ktoś jakiś pomysł lub schemat? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Na stronie Piotra Piechowskiego masz coś: http://www.piotrp.de/MIX/holszyb.htm To tak na szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Albo tutaj na rcuniverse w holowniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachup Opublikowano 29 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Wszystko prosto i jasno. Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.