mario_z Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Mam takie troszkę nietypowe pytania, czy wymienione w tytule tematu serwa mogą pracować w pozycji leżącej :?: Czy da radę zastosować jedne lub drugie jako napęd lotek w szybowcu Graupner Cirrus o rozpiętości skrzydeł 3 metry :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 czy wymienione w tytule tematu serwa mogą pracować w pozycji leżącej :?: Oczywiście że tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 A ja bym zadał pytanie tego typu: a czy są jakieś serwa które nie mogą pracować w byle jakiej pozycji?? Na logikę: -przecież modele latają nie tylko w jednej pozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_z Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 ... -przecież modele latają nie tylko w jednej pozycji.To fakt, że też nie przyszło mi to do głowy. :oops: A co z drugim moim pytaniem :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Nie wiem co to za szybowiec, ale serwo o uciągu 3 kg wystarczy bezproblemowo. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_z Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Tomku jest to dokładnie ten model. KLIK A może macie jakieś propozycje niedrogich i dobrych serw które z powodzeniem zastąpią serwa dedykowane do sterowania lotkami :?: Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Zobacz ten szybowiec http://www.radawiecrc.pl/images/photoalbum/obraz056_2.jpg Napęd lotek to serwa C577. W 3 metrowym Pilatusie mam lotki na MG 14. W Twoim modelu wystarczą MG 14. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Musisz sobie wziąć wymiary i samemu zobaczyć. Ale ja bym raczej brał te pierwsze po jednym na lotkę jak by pasowały. TowerPro 5010 # Moment : 5,5 kg (4,8V) ; 6,5 kg (6V) # Prędkość : 0,2 sek. (4,8V) ; 0,16 sek. (6V) # Wymiary : 40 x 20 x 38 mm # Waga : 39 g Serwo Hitec HS 322 HD typu "Standard". * Moment : 3,0kg (4,8V) ; 3,7kg (6V) * Prędkość : 0,19sek. (4,8V) ; 0,15sek. (6V) * Wymiary : 41x20x37 mm * Waga : 43g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_z Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Darku zmieszczą się, ledwo, ledwo, ale się zmieszczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 To może lepiej zastosować serwa niskoprofilowane jak np. Alturn AAS-645 LMG Low Profile High Speed? Wstaw jakiś rysunek lub zdjęcia wymiarami to będzie łatwiej coś dobrać. Można by się też pokusić o serwa cyfrowe o mniejszych wymiarach a zbliżonych parametrach ale trzeba wziąć pod uwagę, że w momencie zablokowania będą mogły ciągnąć do 3razy więcej prądu od analogów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_z Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 W miejscu w którym chcę zamontować serwa jest mało miejsca bo tylko dwa centymetry (20mm), gdybym zastosował HS 322 to folia, pokrycie skrzydła dotykało, przylegało by do obudowy serwa, myślę że serwa proponowane przez Tomka będą najlepszym wyjściem z sytuacji ponieważ mają tylko 12mm grubości a i ich cena nie jest jeszcze taka odstraszająca, dzięki temu że są o osiem milimetrów cieńsze (chudsze) od HS 322 będę maił jeszcze trochę luzu co pozwoli mi je zabudować tak aby Oracower nie przylegał bezpośrednio do nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Ja akurat nie znam tego modelu, więc jak już wszytko poskładasz to pochwal się jak wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_z Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Potrwa to jeszcze troszkę zanim to wszystko poskładam w jedną całość i zapewne nieraz jeszcze poproszę Was o pomoc, ale na-pewno się pochwalę bo to piękny model szybowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.