Malker Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Witam. Mam problem z (chyba) regulatorem. Przepraszam za jakośc ale mam też małe problemy z kodekami dlatego taka jakośc filmu ale widac wszystko to co potrzebne. http://www.youtube.com/watch?v=du3UklXcljs Ktoś coś wie o co z tym chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 masz możliwość sprawdzenia jak masz ustawione timingi w regulatorze , może to jest przyczyną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Mam kartę do programowania, niestety nie współpracuje z tym regulatorem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Mój silniczek startuje podobnie, też na początku nie równo (może troszkę lepiej). Mam inny regulator (turnigy 10A). Poza tym silniczek jest kiepski (przynajmniej ten 1200kv), padają łożyska i ma mało mocy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 To jest Turnigy 3020 wersja 1800Kv ponoć lepsza od tego z mniejszym Kv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 To można powiedzieć normalne przy tych silnikach. Kwestia tych nieszczęsnych 24 pól i 22 magnesów. W locie nie będzie przeszkadzać bo śmigło się kręci cały czas więc silnik nie będzie musiał się rozkręcać od zera. Kwestia timingu - mogę sprawdzić jaki mam przy oryginalnym NEU jeśli chcesz. Poza tym silniczek jest kiepski (przynajmniej ten 1200kv), padają łożyska i ma mało mocy. 1200kv w depronie to porażka. 1800kv i śmigło 8x4,3 = mega petarda. Używałem tych silników póki nie kupiłem oryginalnego NEU i Hackera A10-12S i z tych wszystkich które miałem z HC był najlepszy. Nie znalazłem problemów z łożyskami w 3 sztukach jakie mi się przewinęły przez ręce, a mocy w 160g depronach było naprawdę dość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.