Skocz do zawartości

HobbyKing SS Series + Turnigy 3020

Malker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój silniczek startuje podobnie, też na początku nie równo (może troszkę lepiej). Mam inny regulator (turnigy 10A). Poza tym silniczek jest kiepski (przynajmniej ten 1200kv), padają łożyska i ma mało mocy..

Opublikowano

To można powiedzieć normalne przy tych silnikach. Kwestia tych nieszczęsnych 24 pól i 22 magnesów. W locie nie będzie przeszkadzać bo śmigło się kręci cały czas więc silnik nie będzie musiał się rozkręcać od zera. Kwestia timingu - mogę sprawdzić jaki mam przy oryginalnym NEU jeśli chcesz.

Poza tym silniczek jest kiepski (przynajmniej ten 1200kv), padają łożyska i ma mało mocy.

1200kv w depronie to porażka. 1800kv i śmigło 8x4,3 = mega petarda. Używałem tych silników póki nie kupiłem oryginalnego NEU i Hackera A10-12S i z tych wszystkich które miałem z HC był najlepszy. Nie znalazłem problemów z łożyskami w 3 sztukach jakie mi się przewinęły przez ręce, a mocy w 160g depronach było naprawdę dość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.