Skocz do zawartości

silnik do halówki

qbacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Który silniczek wybrać do modelu halowego?

Aktualnie posiadam m.in. TURNIGY 2204-14T z którego jestem generalnie zadowolony bo jest cichy i dość żwawy. Potrzebuję następnego, pytanie do doświadczonych lataczy halówek, wybrać taki sam czy któryś z poniżej wymienionych. To co chciałbym uzyskać to co najmniej parametry turnigy i chętnie coś lżejszego. Zasilanie 2s, model do 160g.

http://abc-rc.pl/p/50/921/silnik-pulso-x2203-34-kv2300-outrunner-wyposazenie-do-modeli-halowych-f3p-i-f6b.html

2300kv to nie za dużo na smigło gws 8x4,3?

http://abc-rc.pl/p/9/922/silnik-pulso-x2203-46-kv1720-outrunner-silniki-elektryczne.html

http://abc-rc.pl/p/50/1592/silnik-emax-gt2203-kv1550-54w-wyposazenie-do-modeli-halowych-f3p-i-f6b.html

a może dołożyć i takie combo?

http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=8_19_252&products_id=2759

Opublikowano

Ten Pulso to niesamowita rakieta na śmigle 8x4,3. Pytaj jakubana, Krzyśka Halickiego, Alchemique - oni mają te silniki. Ja jeszcze nie mam, bo muszę najpierw sprzedać Neu ;]

Opublikowano

Bierz tego pulso i nie bedziesz narzekal. Mialem 2203-46 od nich i byl naprawde ok. Widzialem ten z 2300kV i jest rakieta, ale warto ograniczyc moc w nadajniku do max 90%, tak jak w przypadku axi.

Opublikowano

GWSy pasuja. A co do pakietow- nie mam pojecia. Ale moze byc ciut slabo. Pod ten pakiet moze byc dobry ten 2203-46, ale o kopie zapomnij. Albo kup tego z 2300kV i ogranicz moc w nadajniku do jakiejs rozsadnej wartosci np 7-8A.

Ja uzywam nanotechow i jak na razie jestem zadowolony, ale co mozna powiedziec po paru lotach?

Opublikowano

Właśnie się przymierzam do tego większego (2403), ale cały czas wewnętrznie walczę - HK czy jednak sprawdzone Pulso? Niby ten "większy" - 2403 ma 2100kv, czyli więcej niż 1850 Neutrino i kapkę mniej niż 2300kv z Pulso, waga (o ile prawdziwa) jest taka sama jak realna waga Neu... No i cena - 14$... Na 8x4,3 doświadczenie podpowiada mi że powinna być z tego rakieta. Poczekam i zobaczę :)

Opublikowano

Nie, ja jestem na to za krótki w tym temacie :wink: Dopiero na tą zimę chciałbym zrobić pierwszą halówkę i taki test miałby pomagać takim jak ja, a nie być przeze mnie zrobiony xD

Opublikowano

Witam mam axi 2203/46 i miałem pulso x2203/46, powiem że silniki mają takie same osiągi. Albo bardzo podobne nie odczuwalne przy lataniu. Miałem okazje polatać na pulso 2203/34 power niesamowity ale nie ma nic za darmo , prąd pobiera dosyć duży. Mam zamówiony silniczek HK 2403/2100. Jak tylko dojdzie to zobaczymy czy dane na stronie są prawidłowe.

Opublikowano

Miałem okazje polatać na pulso 2203/34 power niesamowity ale nie ma nic za darmo , prąd pobiera dosyć duży

No to mnie martwi, ale skoro inni latają i jest ok..

gucio, a jak z zapasem mocy w 2203/46? Wystarczająco?

Opublikowano

Wystarczająco jest nawet przy silniku 1720obr/V . na śmigle 7x3 model 160 gr. + 100 gr. bonus = model wisi na śmigle, ale tylko wisi ( taki eksperyment zrobiłem )

Opublikowano

gucio, a jak z zapasem mocy w 2203/46? Wystarczająco?

To jest właśnie wersja 2300kv. Ta najbardziej przeze mnie polecana, ta którą ma Halicki i cała reszta ekipy którą wymieniałem na początku wątku.

gucio, do tych wszystkich silników, do 2300kv włącznie, śmigiełko najlepiej 8x4,3 jeśli model ma latać naprawdę energiczgucio, nie, zresztą - sam pewnie wiesz :)

Opublikowano

2203/46 to jest wersja 1700kV!! Ale zapas mocy jest wystarczajacy w zupelnosci.

A warto wspomniec rowniez o silnikach Hackera- a10-9L widzialem w Polsce w cenie kolo 160zl. Nie jest taka tragiczna, jesli cena u producenta to okolo 35-38 euro. Sam uzywam silnikow hackera od dluzszego czasu i jestem bardzo zadowolony. Porownywalem je rowniez z pulso-wlasnie 2203-46 i hacker byl jednak lepszy. Niedlugo porownam obydwa z Axi Racem 2300kV i zobaczymy jak to bedzie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.