Jacqubes Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Witam. jak ma sie sprawa zasięgu oraz jakości w tych odbiornikach. Chodzi głownie o to czy odbiornik mini ma duzo mniejszy zasięg niz ten standartowy ? Przymierzam sie do zakupu jednego z nich. chyba ze polecacie cos innego ? Moj nadajnik to Optic 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Z tego co mi wiadomo różnią się jedynie obudową, więc z zasięgiem będzie ok. - Trudno jest modelem odlecieć od siebie na ponad 1km - nawet dużym. Sam od dłuższego czasu używam rex7 mpd z Opticem i sobie ten komplecik chwalę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Nie wiem jak inni ale ja uważam ze REX 7 nie jest odbiornikiem standardowym, jest znacznie lżejszy (produkowali go nawet bez tej plastikowej obudowy, sama koszulka) REX 5 MPD, mam i mogę powiedzieć że sprawdza się. Z REX 7 latają w Tarnowie nawet spalinką, ale nie polecam, lepiej kupić coś solidniejszego z podwójną przemianą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Użytkuję z powodzeniem dwa odbiorniki Rex 7 MPD. Jak kupowałem drugi (w sklepie internetowym), sprzedawca pytał mnie, czy chcę mini czy większy, bo większy ma trochę większą czułość. Nie jestem w tej chwili podać konkretów, ale to mi się przypomniało. EDIT: O ile sobie przypominam, normalny miał czułość 5uV, a mini 7 uV, ale głowy za to nie daję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Ja latam spalinką (Kyosho Trainer ) z Rexem 7:D i po dwóch sezonach zero problemów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_244 Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Powiem szczerze ze bylem przeciwnikiem rexa 5 mpd po wszystkich opiniach jakie przeczytalem, ale jednak mimo to kupilem dla proby. Efekt bardzo dobry zasieg rowniez, dla 100% pewnosci zasiegu przedluzylem antenke z 50cm do 1m. Jak narazie wszsytko sprawuje sie bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Nie można "tak sobie" zmieniać długości anteny w odbiorniku!!! Długość anteny dobrana jest do parametrów stopnia wejściowego odbiornika. W ten sposób możesz tylko zaszkodzić. Ja używam z powodzeniem dwóch rexów 5mpd w małych modelach. Faktem jest, że łapią zakłócenia o wiele bardziej niż 7mpd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_244 Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 W technice radiowej duzo siedze, mam na koncie miedzy innymi wlasnej konstrukcji wzmacniacze mocy na pasmo 1Ghz, uklady AV do nadawania wideo z modelu. Ktos tu przedluzal i testowal, ja szczerze powiedziawszy nie testowalem dokladnie przed przedluzeniem anteny i po przedluzeniu anteny, wiadomo ze uklady dopasowania sa na wejsciu odbiornika i nie powinno sie tego robic. Zobaczymy moze ktoregos dnia odczepie potestuje i przyczepie i potestuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Z tą anteną to się uśmiałem REX 5 MPD ma mniejszy zasięg i czułość od REX'a 7 MPD. O ile REX 5 to raczej do polatania blisko siebie, o tyle 7'ke można do spalinek dać i nawet do szybowców. Osobiście latam na piątce i nie narzekam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_244 Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 REXA uzywam do malutkiego deproniaka, a dwa R-16 SCAN graupnera do innych zastosowan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Witam Mialem swego czasu REX 7 MPD a zostal mi REX5 MPD i radosnie pozbylem sie 7 ale niestety zostawilem sobie 5 do malych modeli . Wczoraj prawdopodobnie odbiornik byl przyczyna kraksy przy podchodzeniu do lądowania . Modelem na wysokosci 1 m trzepnelo i wyladowal na plecach . Mam nadajniek futaba F18 plus i jednak wynalazki typu rex w moim przypadku sie nie sprawdzaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.