Ted850 Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Modelarstwem zajmuje się od niedawna i chciałem Wam pokazać mój pierwszy model. Wybór padł na RWD-5 od Marka R. Mam tylko jedno zdjęcie z budowy, po sklejeniu kadłuba położyłem na nim stateczniki i nasunąłem osłonę silnika żeby zobaczyć jak to będzie wyglądało. Po ukończeniu całości założyłem silnik EMAX 2822 śmigło 8x4 i pędem na łąkę. Pierwsze próby oblotu a doświadczenie marne, parę godzin na prostym symulatorze i kilka lotów Mini Magiem. Skutek, źle wyważony model po starcie z ręki poszedł do pionu i nie reagując na oddanie steru wysokości zwalił się na plecy. Postanowiłem poprosić o pomoc Matka i po małych przygodach udało się RWD'kę zmusić do latania. Ponieważ miałem dalej problem z wyważeniem i z silnikiem w którym uszkodziłem łożyska przyszedł czas na modernizacje. Serwa z tylnej części kadłuba powędrowały pod skrzydło a silnik został zmieniony na EMAX BL 2215/20 co ze śmigłem 9x4.5 dało całkiem przyzwoita efekty. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=56EV7LTSKSg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 widziałem modelik w naturze piękna modelarska robota w wykonaniu Tadeusza i super pomysł z pomarańczowo-czerwona farba fluorescencyjną model widać z bardzo daleka - nawet przy złyc warunkach oświetleniowych -pomijam że naprawdę ładnie przy tym wygląda;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Witam Bardzo ładny model! Czy możesz mi powiedzieć dlaczego jedno ramie serwa ma bowden osadzony bliżej środka, czy to jest kierunek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwez Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Cześć Widziałem ten model podczas lotów uważam ze jest świetny do nauki latania, a farba fluorescencyjna naprawdę nie pozwoli temu modelowi się zgubić. Sam się zastanawiałem czy następny model nie pomalować takimi farbkami. Powodzenia w lotach Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ted850 Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Czy możesz mi powiedzieć dlaczego jedno ramie serwa ma bowden osadzony bliżej środka, czy to jest kierunek? Tak to ster kierunku a ster wysokości miał za małe wychylenia więc musiałem je zwiększyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ted850 Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Dzięki za pochwały ale z tym lakierem trzeba uważać bo nie lubi styroduru !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.