Dawid@ Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Moim głównym pytaniem jest Jaki model do nauki 3D ale też co d niego zakupić, chodzi mi o : silnik elektryczny, odbiornik, regulator, pakiet+ładowarka, śmigło, serwa, i klej. Mam nadzieje że uzyskam szybka odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Początki z modelarstwem Mam już aparature EK2-0404 Nadajnik 4Kanały E_sky 35mHz silnik elektryczny, odbiornik, regulator, pakiet+ładowarka, śmigło, serwa, i klej. PS:Wolał bym aby raczej było tanio, bo ostatnio przesadziłem z wydatkami na szybowca, który i tak nie działa(ludzie nie bierzcie nic na allegro ) To chyba, jeszcze nie czas na 3D... No i na 100% na ten dział... Zapraszam do parkflyerów - temat: Diablo 3D. (Chyba, że to ma być pierwszy model... to wtedy np. RWD 5) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Możesz sobie sprawić jakiegos prostego akrobata, jak np. MK-34 lub Ultron. Ale na aparaturze EK0-404 możesz pomyśleć co najwyżej o podstawowej akrobacji, a na 3D raczej nie ma szans. Jest to aparatura do prostych modeli o małych możliwościach i zbyt małej dokładności i precyzji. Co np. znaczy, że "Szybowiec nie działa"? Jaki szybowiec? I czemu "nie działa"?. Może się okazać, że model do 3D też "nie będzie działał". :wink: Na razie polecam naprawić "szybowca" o ile jest to opłacalne i warte zachodu, a na razie trenowac na symulatorze. Za 10zł, kupisz kabel do połączenia tej aparatury z komputerem. Symulatory modeli RC sa dostępne w sieci darmowe - np. kultowy niemal FMS. Może po paru godzinach lotów na komputerze, modele "zaczną działać"? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Dzięki za odpowiedzi, szybowiec nie działa bonie ma skrzydeł, poprostu oszukał mnie jakis koleś A więc od czego mam zacząć :?: ?????? Uszkodzony model sprzedaem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 http://cyber-fly.pl/produkt-795.html poczytaj wątek o tym modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Może dobuduj skrzydła do tego szybowca. Mi również wygląda, że jesteś początkujący i uwierz mi model do 3D szybko polegnie. Zacznij od prostych szybowców lub trenerków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 A możesz podac mi kilka przykładów takich trenerków???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 To co podałem jest trenerkiem. Prosty w budowie i pilotażu, trudny do zniszczenia.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 ok a ile wyjdzie do niego wyposarzenie i czy ta co powyżej napisałem aparatura sie do niego nadaje?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Jeszcze ze 300zł. A jak chcesz wiedzieć dokładnie to przeczytaj tematy o tym modelu, spisz jakie zastosowali w nim wyposażenie i sprawdź ceny w sklepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 dzięki wielkie, teraz wiem od czego zacząć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.