Szadzio23 Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Witam. Jestem młodym modelarzem, znam trochę teorii, jestem oczytany na forum. Jednak chciałbym zacząć latać. Przy okazji trafił się napływ gotówki... Mam dylemat, tak jak w tytule, Lama V3 czy V4. Ciekaw jestem opinii modelarzy, którzy już latali tym sprzętem... Wszędzie w poszukiwaniach nie wyróżniano faworyta. Czasem jedne heli jest lepszy od drugiego, a znów niekiedy na odwrót (pisze o tych dwóch modelach). W cenie nie ma praktycznie różnicy. Interesują mnie wersje 2,4 Ghz, bo zamierzam latać po domu, więc krótka antena to niezbędność. Jeszcze proszę o informację, co oprócz samego heli musiałbym dokupić, aby nauka latania nie była katorgą, związaną z ciągłym zakupem nowych części. Wiem tylko o łopatach Xtreme... Bardzo prosze i jednoznaczną odpowiedż, który model jest lepszy dla początkującego, z góry bardzo dziękuje z odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 wedlug mnie lama v3 i v4 to to samo .. jedyna różnica to kabina.. bierz obojetnie ktora.. ktora ci sie bardziej podoba.. lub tańszą.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szadzio23 Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Noo wiesz. Wiele modelarzy jednak sądzi, że różnica jest, jednak nie wielka... czytam opisy na allegro i będę się skłaniał co do V3, ze względu ma łatwiejszy dostęp do częsci. Jest jeszcze jedna korzyść dla V3... W V4 jak się połamie kabina to to wtedy "łyso" wygląda, a w V3 tego problemu nie ma... Jednak dalej jestem otwarty na podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 ale to tylko czesci.. plastiki..zewnetrzne.. reszta jest to samo.. ja mam v4 i powiem ze nie wiedze innej roznicy miedzy obydwoma.. mechanika ta sama.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 bierz v3 bo jest lżejsza, żwawsza i ma odsłonięte silniki - lepsze chłodzenie, dłużej wytrzymają :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szadzio23 Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Dzięki za nakierowanie, raczej pójdę za twoją radą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.