Gość mirekf3a Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Witam szanownych kolegów. Pragne Wam przedstawic moje najnowsze dziecko (jeszcze w fazie 'ciazy'). Model zowie sie Rhino, co widac po zdjeciu. Projektowany jest pod ekstremalna akrobacje 3D. Mniejszy odpowiednik halowy sprawdzil sie w 100%-kreci dosłownie wszystko. Planowane wymiary: Rozp: 180cm Dł: 180cm Masa: 4500~4900 (w zaleznosci od pakietu) Naped: AXI 5330/F3A (innego nie mam, wiec taki bedzie) EnergyPower EP4500/25-2x5S / EP5000/25-2x5S Proporcje modelu na zdjeciu nie do konca sobie odpowiadaja, wiec nie bierzcie tego pod uwage:) Ma byc 'kwadratowy' w rzeczywistosci:) Czekam na Wasze opinie Pozdrawiam Mirek Sałam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Ster kierunku w modelach tej wielkosci nie musi byc tak duży pod warunkiem, że profil skrzydła bedzie w granicach 12-15% Pod ten silnik można smiało zrobic go na 2x2m i wage 4,5kg pakiet 6S 4500 jeżeli parametrami jest zbliżony do 5320/18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekf3a Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Tu pojawia sie problem, bo ten silnik chodzi na 10cel, inaczej nikt nie probowal chyba. Na 6 cel nie pojdzie bankowo niestety. Jest to silnik do modeli zawodniczych, co ma na celu wykorzystanie mozliwosci regulaminu maksymalnie, co tez zrobili i dlatego nadaje sie tylko na 10cel:) 2x2m nie chce robic, bo za bardzo bedzie cierpiał podczas przewozu. Mam sedana wiec jakos modele F3A wchodza, ale tez sie rysuja i obijaja, mimo ze sa laminatowe. Ten bedzie typowo konstrukcyjny, wiec moze duzo bardziej ucierpiec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Moim zdaniem- juz Twoj model na MP byl 10x ladniejszy, chociaz tez mi sie nie podobal. Zmniejsz troche stery, bo te sa ciut za duze. A swoja droga mam jeszcze ten Twoj zestaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.