Jump to content

Rhino 3D- nowy projekt hardcorowego akrobata 3D

Guest mirekf3a

Recommended Posts

Guest mirekf3a

Witam szanownych kolegów.

Pragne Wam przedstawic moje najnowsze dziecko (jeszcze w fazie 'ciazy'). Model zowie sie Rhino, co widac po zdjeciu. Projektowany jest pod ekstremalna akrobacje 3D. Mniejszy odpowiednik halowy sprawdzil sie w 100%-kreci dosłownie wszystko.

Dołączona grafika

Planowane wymiary:

Rozp: 180cm

Dł: 180cm

Masa: 4500~4900 (w zaleznosci od pakietu)

Naped: AXI 5330/F3A (innego nie mam, wiec taki bedzie)

EnergyPower EP4500/25-2x5S / EP5000/25-2x5S

Proporcje modelu na zdjeciu nie do konca sobie odpowiadaja, wiec nie bierzcie tego pod uwage:) Ma byc 'kwadratowy' w rzeczywistosci:)

Czekam na Wasze opinie

Pozdrawiam

Mirek Sałam

Ster kierunku w modelach tej wielkosci nie musi byc tak duży pod warunkiem, że profil skrzydła bedzie w granicach 12-15%

Pod ten silnik można smiało zrobic go na 2x2m i wage 4,5kg pakiet 6S 4500 jeżeli parametrami jest zbliżony do 5320/18

Guest mirekf3a

Tu pojawia sie problem, bo ten silnik chodzi na 10cel, inaczej nikt nie probowal chyba. Na 6 cel nie pojdzie bankowo niestety. Jest to silnik do modeli zawodniczych, co ma na celu wykorzystanie mozliwosci regulaminu maksymalnie, co tez zrobili i dlatego nadaje sie tylko na 10cel:) 2x2m nie chce robic, bo za bardzo bedzie cierpiał podczas przewozu. Mam sedana wiec jakos modele F3A wchodza, ale tez sie rysuja i obijaja, mimo ze sa laminatowe. Ten bedzie typowo konstrukcyjny, wiec moze duzo bardziej ucierpiec...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.