fun Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Witam Czy silnik TURNIGY C 3542-1000kV będzie w stanie ulotnić model Diablo ,przy założeniu że akumulator będzie 3S 2400mAh a śmigło 12x6.Model ma latać jak typowy Fun fly a nie model 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Jaka waga do lotu tego modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fun Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Z tego co podają do lotu w wersji spalinowej 1800 gram (waga realna), myślę ze w wersji elektro wyjdzie gdzieś 1200-1300 gram.Oczywiście z tym silnikiem i pakietem który podałem wcześnie.No i oczywiście serwa mini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Jeżeli wyjdzie faktycznie 1300g to polatasz całkiem fajnie na tym silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fun Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Dzięki Wielkie ,oto mi chodziło.W Polsce ten model opisywany jest jako 40 choć wszyscy ładują w niego 46 a nawet 60.Oczywiście chodzi o silniki spalinowe.Na zachodnich stronach ten sam model występuję na silnik 20 - 25 czyli 3,5 -4 cm.Myślę że przy podanym wyposażeniu waga powinna wyjść 1200 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Zważ wszystko i zobaczysz jak wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fun Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 A teraz jeszcze jedno czy do podanego silnika wystarczy regulator 40 A Turnigy.Pytam bo latam bardzo długo ale spalinami a chciałbym pobawić się w elektryki.Fun Fly to najbardziej ulubiona klasa a i ten Diablo bardzo mi się spodobał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Co prawda ma SK 3542 1000kv i do niego regler 40A ale może okazać się niewystarczający. Można tak dobrać śmigło żeby silnik nie przekraczał tych 40A ale trzeba sie liczyć ze spadkiem ciągu. Masz tu parametry różnych silników , może znajdziesz swój. http://www.bungymania.com/bmdb.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fun Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 W parametrach tego silnika podany jest prąd ciągły 22-35 A i maksymalny prąd 45A( 30 sekund) ,myślę więc że niema co oszczędzać i kupić regulator 60A.Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.