Jump to content

Black Horse Diablo 3D

fun

Recommended Posts

Witam

Czy silnik TURNIGY C 3542-1000kV będzie w stanie ulotnić model Diablo ,przy założeniu że akumulator będzie 3S 2400mAh a śmigło 12x6.Model ma latać jak typowy Fun fly a nie model 3D.

Z tego co podają do lotu w wersji spalinowej 1800 gram (waga realna), myślę ze w wersji elektro wyjdzie gdzieś 1200-1300 gram.Oczywiście z tym silnikiem i pakietem który podałem wcześnie.No i oczywiście serwa mini.

Dzięki Wielkie ,oto mi chodziło.W Polsce ten model opisywany jest jako 40 choć wszyscy ładują w niego 46 a nawet 60.Oczywiście chodzi o silniki spalinowe.Na zachodnich stronach ten sam model występuję na silnik 20 - 25 czyli 3,5 -4 cm.Myślę że przy podanym wyposażeniu waga powinna wyjść 1200 gram.

A teraz jeszcze jedno czy do podanego silnika wystarczy regulator 40 A Turnigy.Pytam bo latam bardzo długo ale spalinami a chciałbym pobawić się w elektryki.Fun Fly to najbardziej ulubiona klasa a i ten Diablo bardzo mi się spodobał.

Guest slawekmod

Co prawda ma SK 3542 1000kv i do niego regler 40A ale może okazać się niewystarczający. Można tak dobrać śmigło żeby silnik nie przekraczał tych 40A ale trzeba sie liczyć ze spadkiem ciągu. Masz tu parametry różnych silników , może znajdziesz swój. http://www.bungymania.com/bmdb.php

W parametrach tego silnika podany jest prąd ciągły 22-35 A i maksymalny prąd 45A( 30 sekund) ,myślę więc że niema co oszczędzać i kupić regulator 60A.Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.