ali1983 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 poszperałem trochę w gratach i znalazłem nowiutki silnik speed 500 7,2V. pytanie: jakiej wielkości model motoszybowca/ samlotu on pociągnie. do kupienie byłby jeszcze regiel (ile A???) obsługujący li-pole oraz kwestia czy potrzeba przekładni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Szczytowy pobór prądu : 59 A Czyli regulator min 60A... http://modele.sklep.pl/index.php?cPath=28_56 Tutaj masz listę regulatorów - uważam, że lepiej kupić zestaw bezszczotkowy niż wydawać kasę na szczotkowce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 ali1983, nie warto ładować kasy w wyposażenie do tej 500-tki. Szczotkowce mają kiepska sprawność a jej maksimum przypada na wąski wycinek charakterystyki pracy. Oznacza to że zamiast energię z pakietu przerabiać na moc na wale w większości przerabiają ją na ciepło. Robiłem reglerki do szczotkowych 280 -tek i 400-tek ustalając im Cut OFF dostosowany do 3S lipol bo samego regla do szczotek z obsługą lipoli nie mogłem trafić. W dobie tanich zestawów napędowych 3F z 500-tki zrobiłbym wentylator do chłodzenia wnętrza samochodu zasilając go napięciem ze 4V żeby nie kręcił się za szybko (ale nie zrobię bo mam klimę) albo przerobił na miniwiertarkę do obwodów drukowanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 2 m rozpiętości, jeti robi regle z obsługą lipoli i hamulca, 20-30A, z przekładnią lepiej niż bez :-) - pokombinuj motocalc'iem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6468 tu masz za niewiele ponad 7$ plus przesyła ze trzy więc za 35 złotych będziesz miał 30A regulator który powinien wytrzymać jak nie przesadzisz z wielkością śmigła :wink: Jak ja chciałem kupić regulator do szczotek to było BK :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 A jak się zrobi swarma to o 2$ taniej. Można wziąć rejestrowana przesyłką i wyjdzie koło 30zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 ppompka, a co to jest swarma pytam poważnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Szkoda nawet tych 30zł na regler do 500-tki . Poprostu te silniki to już przeszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 bzik4, Swarm jest to zniżka w HK na niektore produkty. Klika się pewien przycisk i 6 osob musi kliknąc i podać swojego maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Szkoda nawet tych 30zł na regler do 500-tki . Poprostu te silniki to już przeszłość. Ja też tak uważam... Już lepiej je zainwestować w 2xserwo 9g, lub jakiś dzwonek np. Emax'a 2822 :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.