ECO400 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Witam. Muszę zdemontować statecznik w modelu który jest wklejony na CA. Znacie jakiś "rozklejacz" domowej receptury do CA? Musze to tak zdemontować żeby nie uszkodzić konstrukcji (balsa).
utopia Opublikowano 1 Grudnia 2010 Opublikowano 1 Grudnia 2010 do reklamówki ( żeby nie smierdziało ) zalać acetonem i moczyć moczyć...... sam sprawdziłem i opisałem -metoda 1000% pewna i bezpieczna rozklejałem 2 elementy z balsy 1mm bez usterek . zaraz jak rozdzielisz elementy usuń klej bo szybko twardnieje
ECO400 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2010 Dzięki za szybką odpowiedź. Użyję zmywacza do paznokci bo główny jego skład to aceton.
utopia Opublikowano 1 Grudnia 2010 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Pamiętaj że ja rozklejałem samą balsę bez tworzyw sztucznych itd ale nawet balsę 0,6 da rade rozkleić bo też sprawdziłem
Wojtass_nt Opublikowano 1 Grudnia 2010 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Ile w tych zmywaczach tego acetonu? B na wszystkich pisze- bezacetonowy :?:
DarekRG Opublikowano 1 Grudnia 2010 Opublikowano 1 Grudnia 2010 W dobrych sklepach z chemią i farbami można kupić aceton w butelkach 0,5l Znalazłem ostatnio na półce z rozpuszczalnikami nieopodal terpertyny i benzyny lakowej
JacekO Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Ile w tych zmywaczach tego acetonu? B na wszystkich pisze- bezacetonowy :?: Wtedy przeważnie masz napisane na nim: "zawiera dwumetyloketon" . A z chemicznego punktu widzenia jest to to samo
ECO400 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2010 Kupiłem też czysty aceton bo zmywacz mojej mamy tez okazał się bezacetonowy :wink: PS: a ten aceton nie rozpuści mi folii :?: (statecznik pionowy wchodzący w kadłub)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.