marcel_Kaszëbë Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Witam. Podczas lotu modelem easy star następuje nagły wzrost obrotów silnika na około 0,5 sek potem wszystko wraca do normy. Za jakiś czas znowu. Taki "strzał" wysokich obrotów. Nie ma na to reguły czasowej, pogodowej, ani też poziomu naładowania pakietu. Silnik: permax 400 (z zestawu easy star) Regulator: Jeti JES020 Aparatura: Hitec LASER4 Odbiornik: z zestawu aparatury Hitec HFS-06MT Pakiet: Li-pol XPower 1500 mAh (20C) lub XPower 1700 mAh (2S) oba 2 celowe 7,4 V Objaw ma miejsce na jednym i drugim pakiecie. Czyżby regulator?? Ale wydaje mi się że ma zapas "mocy" jak na taki pakiet i taki silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Zakłócenia ? Regler też jest sterowany z wyjścia odbiornika, a ten Hitec raczej nie ma dekodowania na procesorze i filtracji drobnych zakłóceń nie robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Faktem jest że objawy te zauważyłem niedaleko lotniska w Gdańsku. Kompletnie nie wiem czy może to być przyczyna. Dodam że kwarce są na kanale 64 35 MHz-A (35.040) Dzisiaj postaram się pojechać w inne miejsce i zobaczę czy bedą podobne objawy. EDIT 12.07.07 Na innej łące dzieje się podobnie, jednak w dużo mniejszym natężeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.