Adrian RC:) Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Witam wszystkich:).Bardzo bym prosił,pomóżcie mi..Nie wiem jak wyregulować łopaty,flybar,i gyro..znaczy wiem teoretycznie ale kompletnie nie wiem pod jakimi kątami,nachyleniami..kupiłem go na allegro,jest tak,że jak ma się wznieść to od razu w lewo do ziemi go ciągnie,jakby totalnie rozregulowany był.. Dziękuję za odpowiedzi:).
From_heaven Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Hej, widzę, że raczej nie masz dużego pojęcia o heli, więc lepiej odpuść sobie regulację własnymi rękami, bo skończy się to tylko crashem. Latałeś już czymś wcześniej, jakimś helikiem zabawką? Widzę, że jesteś z okolic Krakowa, to mogę Ci pomóc to ustawić. Ewentualnie możesz wpaść do sklepu mojego kolegi Mataja, on pewnie też Ci pomoże. PerfectHobby koło Tesco na Kapelance.
tomnow95 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 FH ja już sie umawiam z Adrianem na ustawianie jego heli. poza tym sprzedaje mu łopaty:
Adrian RC:) Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2010 Latałem lamą v4 na centymetry opanowałem ale jednowirnikowiec to zupełnie co innego,ustawiłem snapy od łopat głównych i już na prosto się wznosił,pojęcia może nie mam,ale z kąd mogłem wiedzieć,że kupie coś totalnie rozregulowanego od modelaża??.Czasem tak bywa,raczej zawsze,że uczymy się na błędach i oto przykład,ale damy radę:)Pozdrawiam.
Rogus Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Jak byś gdzieś się wybierał to daj znać bo ja też mam hk do regulacji i jestem aktualnie w krk.
tomnow95 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Najlepiej by było na krakowwkich błoniach albo w muzeum lotnictwa na pasie. Jesli jest ktos jeszcze chętny, zeby mu pomuc istawic model to do mnie na pw. Najprawdopodobniej spotkanie w weekend.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.