EKSTRA14 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 klik Czy ten interface będzie dobry do mojej aparatury (MX-12)? Wiem że tam pisze że to do takiej aparatury ale ja takiego wejścia nie mam w apce. Proszę o szybką odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Nie kupuj interfejsu z portem szeregowym.. to przeżytek, nowsze komputery w ogóle takiego gniazda nie posiadają, kup od razu na USB choćby taki: http://allegro.pl/promocja-interfejs-usb-idealny-na-prezent-i1338136286.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EKSTRA14 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 akurat mój komputer ma 7 lat więc ten port ma Ale jak proponujesz to tylko ze abc-rc.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Skoro się upierasz przy porcie szeregowym i abc-rc.pl to ten który wybrałeś powinien być okej. Zdjęcie jest tylko poglądowe, zamówiony interfejs pewnie będzie posiadał wtyczkę mini-jack taką jaka pasuje do Twojej aparatury. Przemyśl jednak sprawę, czy na pewno warto pchać się w coś bez przyszłości. Port USB za pewne też posiadasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignacy Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Moj komputer mniej więcej też tyle lat ma, mam też interfejs z allegro od tego człowieka którego link wkleił pppd ale mam reflexa a mój kolega ma tego zwykłego i również jest bardzo zadowolony, nie zamieniłbym mojego kabelka na żaden inny. Z resztą komentarze mówią same za siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcjano Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Podpinam się pod temat. Kupiłem kabel USB na allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=1341702383. Podpinam go do laptopa ,stety albo niestety z windows 7 i generalnie coś tam działa jak włączam aerofly delux ale nijak nie idzie zestroić nadajnika tak jakbym chciał oś x przy kalibrowaniu to w rzeczywistości na nadajniku oś y i odwrotnie. Do kabla nie mam żadnego sterownika. Poszukałem na forum poczytałem i poza mądrym programem ppj który na windowsie 7 nie działa nic nie znalazlem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 ppj który na windowsie 7 nie działau mnie działa http://www.pfmrc.eu/viewtopic.php?t=4574&highlight=mx-12+symulator Zrobiłem jak kolega Adam powiedział i wszystko śmiga :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcjano Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Ok. Tylko opis kolegi Adama nie dotyczy kabla usb. A wracając do programu PPJ podczas instalacji wyskakuje "Error installing new device drivers. PPJoy wil not be operational. You will need to manually install the device drivers." Mam kabel firmy www.flysky-cn.com model FS-SM100 zakupiony na allegro, ale nie mogę do niego znaleźć żadnego sterownika ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Do tej pory zrobiłbyś już sobie taki kabel. @ jacki mono 2 m kabla i fruuu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcjano Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zrobienia takiego kabla nie rozwiąże problemu z programem PPJ który nie działa pod windowsem 7 przynajmniej u mnie. Do tego mam do dyspozycji laptopa który ma ograniczoną ilość wejść i zintegrowaną kartę dźwiękową z wejściem na słuchawki i mikrofon więc jaka jest gwarancja działa tego zestawienia. Kupiłem kabel usb i poszukuje rozwiązania tego problemu tym bardziej, że jakoś tam działa z nim ta aparatura ale nie tak jak powinna. Nie chce wydawać pieniędzy na kolejne niewiadome. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 tak jakbym chciał oś x przy kalibrowaniu to w rzeczywistości na nadajniku oś y i odwrotnie. To się zmienia w menu "Controls" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidgdynia Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Do graupnera nie ma nic bardziej prostego jak kupić zwykły kabel jack-jack i w kompie podpiac go na wyjściu słuchawkowym i w gore. Z koncowka USB mialem problem, nie moglem nic dostroic. Kupno takiego kabla to 5-7 pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.