EKSTRA14 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 klik Czy ten interface będzie dobry do mojej aparatury (MX-12)? Wiem że tam pisze że to do takiej aparatury ale ja takiego wejścia nie mam w apce. Proszę o szybką odpowiedz.
pppd Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Nie kupuj interfejsu z portem szeregowym.. to przeżytek, nowsze komputery w ogóle takiego gniazda nie posiadają, kup od razu na USB choćby taki: http://allegro.pl/promocja-interfejs-usb-idealny-na-prezent-i1338136286.html
EKSTRA14 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2010 akurat mój komputer ma 7 lat więc ten port ma Ale jak proponujesz to tylko ze abc-rc.pl
pppd Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Skoro się upierasz przy porcie szeregowym i abc-rc.pl to ten który wybrałeś powinien być okej. Zdjęcie jest tylko poglądowe, zamówiony interfejs pewnie będzie posiadał wtyczkę mini-jack taką jaka pasuje do Twojej aparatury. Przemyśl jednak sprawę, czy na pewno warto pchać się w coś bez przyszłości. Port USB za pewne też posiadasz?
Ignacy Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Moj komputer mniej więcej też tyle lat ma, mam też interfejs z allegro od tego człowieka którego link wkleił pppd ale mam reflexa a mój kolega ma tego zwykłego i również jest bardzo zadowolony, nie zamieniłbym mojego kabelka na żaden inny. Z resztą komentarze mówią same za siebie.
Marcjano Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Podpinam się pod temat. Kupiłem kabel USB na allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=1341702383. Podpinam go do laptopa ,stety albo niestety z windows 7 i generalnie coś tam działa jak włączam aerofly delux ale nijak nie idzie zestroić nadajnika tak jakbym chciał oś x przy kalibrowaniu to w rzeczywistości na nadajniku oś y i odwrotnie. Do kabla nie mam żadnego sterownika. Poszukałem na forum poczytałem i poza mądrym programem ppj który na windowsie 7 nie działa nic nie znalazlem
Paweł R Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 ppj który na windowsie 7 nie działau mnie działa http://www.pfmrc.eu/viewtopic.php?t=4574&highlight=mx-12+symulator Zrobiłem jak kolega Adam powiedział i wszystko śmiga :]
Marcjano Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Ok. Tylko opis kolegi Adama nie dotyczy kabla usb. A wracając do programu PPJ podczas instalacji wyskakuje "Error installing new device drivers. PPJoy wil not be operational. You will need to manually install the device drivers." Mam kabel firmy www.flysky-cn.com model FS-SM100 zakupiony na allegro, ale nie mogę do niego znaleźć żadnego sterownika ;/
Paweł R Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Do tej pory zrobiłbyś już sobie taki kabel. @ jacki mono 2 m kabla i fruuu...
Marcjano Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zrobienia takiego kabla nie rozwiąże problemu z programem PPJ który nie działa pod windowsem 7 przynajmniej u mnie. Do tego mam do dyspozycji laptopa który ma ograniczoną ilość wejść i zintegrowaną kartę dźwiękową z wejściem na słuchawki i mikrofon więc jaka jest gwarancja działa tego zestawienia. Kupiłem kabel usb i poszukuje rozwiązania tego problemu tym bardziej, że jakoś tam działa z nim ta aparatura ale nie tak jak powinna. Nie chce wydawać pieniędzy na kolejne niewiadome.
zzradek Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 tak jakbym chciał oś x przy kalibrowaniu to w rzeczywistości na nadajniku oś y i odwrotnie. To się zmienia w menu "Controls"
dawidgdynia Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Do graupnera nie ma nic bardziej prostego jak kupić zwykły kabel jack-jack i w kompie podpiac go na wyjściu słuchawkowym i w gore. Z koncowka USB mialem problem, nie moglem nic dostroic. Kupno takiego kabla to 5-7 pln.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.