Jump to content

Interface do Graupner MX-12

EKSTRA14

Recommended Posts

Skoro się upierasz przy porcie szeregowym i abc-rc.pl to ten który wybrałeś powinien być okej.

Zdjęcie jest tylko poglądowe, zamówiony interfejs pewnie będzie posiadał wtyczkę mini-jack taką jaka pasuje do Twojej aparatury. Przemyśl jednak sprawę, czy na pewno warto pchać się w coś bez przyszłości. Port USB za pewne też posiadasz?

Moj komputer mniej więcej też tyle lat ma, mam też interfejs z allegro od tego człowieka którego link wkleił pppd ale mam reflexa a mój kolega ma tego zwykłego i również jest bardzo zadowolony, nie zamieniłbym mojego kabelka na żaden inny. Z resztą komentarze mówią same za siebie.

Podpinam się pod temat. Kupiłem kabel USB na allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=1341702383. Podpinam go do laptopa ,stety albo niestety z windows 7 i generalnie coś tam działa jak włączam aerofly delux ale nijak nie idzie zestroić nadajnika tak jakbym chciał oś x przy kalibrowaniu to w rzeczywistości na nadajniku oś y i odwrotnie. Do kabla nie mam żadnego sterownika. Poszukałem na forum poczytałem i poza mądrym programem ppj który na windowsie 7 nie działa nic nie znalazlem

Ok. Tylko opis kolegi Adama nie dotyczy kabla usb. A wracając do programu PPJ podczas instalacji wyskakuje "Error installing new device drivers. PPJoy wil not be operational. You will need to manually install the device drivers." Mam kabel firmy www.flysky-cn.com model FS-SM100 zakupiony na allegro, ale nie mogę do niego znaleźć żadnego sterownika ;/

Zrobienia takiego kabla nie rozwiąże problemu z programem PPJ który nie działa pod windowsem 7 przynajmniej u mnie. Do tego mam do dyspozycji laptopa który ma ograniczoną ilość wejść i zintegrowaną kartę dźwiękową z wejściem na słuchawki i mikrofon więc jaka jest gwarancja działa tego zestawienia. Kupiłem kabel usb i poszukuje rozwiązania tego problemu tym bardziej, że jakoś tam działa z nim ta aparatura ale nie tak jak powinna. Nie chce wydawać pieniędzy na kolejne niewiadome.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.