spad Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 witam dziś wpadłem na pomysł jak by tu łatwo i przyjemnie wyciąć w depronie, piance,czy styropianie kieszeń na serwo Co będzie nam potrzebne 1) kawałek blaszki np z listów INPOST 2) pilnik 3) niewielka śruba o długości około 3cm np M3 + nakrętka 4) Łatwo przenośne źródło ciepła (ja użyłem opalarki do farb, tapet) A teraz przystępujemy do roboty 1) odrysowujemy w miarę dokładnie serwo na kawałku blaszki (ja użyłem blachy którą dorzuca do listów inpost) 2) nawiercamy w dowolnym miejscu otwór na śrubę 3) wycinamy starannie odrysowane serwo 4) przez otwór przekładamy śrubkę i kontrujemy nakrętką tak aby się nie ruszała ( posłuży nam ona za uchwyt) 5) rozgrzewamy blaszkę 6) trzymając za śrubę (polecam kombinerki albo jak ktoś ma wiertarkę stołową) wciskamy rozgrzaną blachę w materiał (epp, styropian itp) Uwagi ja użyłem wiertarki stołowej aby równo i na odpowiednią głębokość wytopić kieszeń radze potrenować na różnych ścinkach. Mi się udało parę kieszeń wytopić tak że serwo wchodzi na styk Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Całkiem fajny patent:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Świetny pomysł. Dziękujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Testowałem tę metodę przy użyciu wiertarki stołowej dzięki której miałem możliwość dokładnego zablokowania głębokości wypalania kieszeni a materiałem testowym był równy kawałek styropianu, jeszcze parę prób zrobię i biorę się za wypalanie kieszeni w skrzydle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Za niewielką opłatą mogę wyciąć takie rdzenie z blachy laserem. Info na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Najlepiej będzie, jeśli porobisz "zestawy" różnych wielkości najpopularniejszych serv (hs81,55, hxt900,hxt500 itp) i sprzxedawaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 A jeszcze lepsze to, że ostatnio InPost przysyła mi blaszki z kartonu i jakieś puzzle z tego są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 A kto byłby chętny? To się zastanowię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 JA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 o widzę że patent się spodobał qbacz - od sprzedanej sztuki pobieram prowizję, w końcu to ja jestem pomysłodawcom :rotfl: :rotfl: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Sami egoiści... A ja marznę na błoniach i ustawiam heli kilku osobom za darmola... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Nie zapomnę o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Sami egoiści... A ja marznę na błoniach i ustawiam heli kilku osobom za darmola...To wytnij laserem za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Mówi o prowizji a nie o Tobie. Za wycięte chętnie zapłace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 aha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 po wielu próbach wytapiania kieszeń pod serwa przyszedł czas na docelowe skrzydełko. Głęboki wdech, rozgrzany szablon i .... ufff obie kieszenie wyszły idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bostyl Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 pomysł fajny godny polecenia . Ja wycinam lutownicą pistoletową. Grot wygięty o szerokości i głębokości serwa .Mam kilka gotowych grotów do różnych wielkościach serw, też wychodzi nieżle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.