spad Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 witam dziś wpadłem na pomysł jak by tu łatwo i przyjemnie wyciąć w depronie, piance,czy styropianie kieszeń na serwo Co będzie nam potrzebne 1) kawałek blaszki np z listów INPOST 2) pilnik 3) niewielka śruba o długości około 3cm np M3 + nakrętka 4) Łatwo przenośne źródło ciepła (ja użyłem opalarki do farb, tapet) A teraz przystępujemy do roboty 1) odrysowujemy w miarę dokładnie serwo na kawałku blaszki (ja użyłem blachy którą dorzuca do listów inpost) 2) nawiercamy w dowolnym miejscu otwór na śrubę 3) wycinamy starannie odrysowane serwo 4) przez otwór przekładamy śrubkę i kontrujemy nakrętką tak aby się nie ruszała ( posłuży nam ona za uchwyt) 5) rozgrzewamy blaszkę 6) trzymając za śrubę (polecam kombinerki albo jak ktoś ma wiertarkę stołową) wciskamy rozgrzaną blachę w materiał (epp, styropian itp) Uwagi ja użyłem wiertarki stołowej aby równo i na odpowiednią głębokość wytopić kieszeń radze potrenować na różnych ścinkach. Mi się udało parę kieszeń wytopić tak że serwo wchodzi na styk Powodzenia
spad Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2010 Testowałem tę metodę przy użyciu wiertarki stołowej dzięki której miałem możliwość dokładnego zablokowania głębokości wypalania kieszeni a materiałem testowym był równy kawałek styropianu, jeszcze parę prób zrobię i biorę się za wypalanie kieszeni w skrzydle
qbacz Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Za niewielką opłatą mogę wyciąć takie rdzenie z blachy laserem. Info na PW
tomnow95 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Najlepiej będzie, jeśli porobisz "zestawy" różnych wielkości najpopularniejszych serv (hs81,55, hxt900,hxt500 itp) i sprzxedawaj.
Wojtass_nt Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 A jeszcze lepsze to, że ostatnio InPost przysyła mi blaszki z kartonu i jakieś puzzle z tego są
spad Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2010 o widzę że patent się spodobał qbacz - od sprzedanej sztuki pobieram prowizję, w końcu to ja jestem pomysłodawcom :rotfl: :rotfl: :rotfl:
tomnow95 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Sami egoiści... A ja marznę na błoniach i ustawiam heli kilku osobom za darmola...
qbacz Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Sami egoiści... A ja marznę na błoniach i ustawiam heli kilku osobom za darmola...To wytnij laserem za darmo.
tomnow95 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Mówi o prowizji a nie o Tobie. Za wycięte chętnie zapłace
spad Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2010 po wielu próbach wytapiania kieszeń pod serwa przyszedł czas na docelowe skrzydełko. Głęboki wdech, rozgrzany szablon i .... ufff obie kieszenie wyszły idealnie
bostyl Opublikowano 12 Grudnia 2010 Opublikowano 12 Grudnia 2010 pomysł fajny godny polecenia . Ja wycinam lutownicą pistoletową. Grot wygięty o szerokości i głębokości serwa .Mam kilka gotowych grotów do różnych wielkościach serw, też wychodzi nieżle.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.