mkomiu28 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Witam zaczynam budowę modelu z tematu. Plany kupiłem na allegro. Jego rozpiętość to 1115 mm. I w planach nie ma lotek ale jest wznios 3 stopnie na skrzydło razem 6 stopni. I tu moje pytanie czy mogę zamiast wzniosu zrobić lotki??? A i waga myślę ze będzie między 400-600g jakie byście zastosowali wyposażenie (silnik i regulator)??? Oczywiście jakieś niedrogie bo aparaturę chcę tą: http://rc-electrotown.pl/index.php?products=product&prod_id=104 a serwa takie: http://rc-electrotown.pl/index.php?products=product&prod_id=68 serwa będą 3 lotki ster wysokości i ster kierunku. Materiały będą najpóźniej w poniedziałek więc niedługo fotorelacja. Pozdrawiam Krystian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Serwa bedą za małe lepiej wziąć HXT 900 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkomiu28 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 dobra to dam HXT 900. A silnik i regulator??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Serwa, tak jak radzi ppompka, stanowczo 9-cio gramowe. Silnik ? Jakiś dzwonek.. Ja polecam Emax 2822 ze śmigiełkiem 9' + regulator powiedzmy 25A| I tu moje pytanie czy mogę zamiast wzniosu zrobić lotki??? Możesz, bo czemu nie ? :wink: Makiety przecież nie robisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkomiu28 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 ok to teraz czekam na materiały i daje fotorelacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Panowie a czy wy wiecie chociaż jak wygląda ten model.Chyba nie.Serwa 5g wystarcza całkowicie,to jest górnopłat-trener.Po co dodatkowa masa w tak małym modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 1115 mm to aż tak mało nie jest. Do tego 1 serwo na obydwie lotki, więc 5g może nie wystarczyć. To tylko 4 g różnicy a moc 2 razy większa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkomiu28 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 No to może dać na lotki 9 gram a na kierunek i wysokość 5 gram? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 No to tym bardziej - Trenerek tzn, że nie trzeba walczyć o każdy gram... te 16g, które byś zaoszczędził nic Ci nie dadzą, a będziesz miał pewność, że wytrzymają. IMO - wszędzie wsadzaj 9-cio gramówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkomiu28 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Ok wsadzę 9 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.