leszek_c Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Niesamowite dosłownie SAMOLOT, sam się uniósł w powietrze. Co za stosunek masy do powierzchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Dmuchało by trochę mocniej to poleciał by na wstecznym :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Gdzieś to już widziałem na naszym forum.... :wink: Ale pomysł jest fajną alternatywą dla lotni. A dmuchać musiało całkiem nieźle skoro prawie w miejscu wystartował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 w 2004r w "Lotnictwo Ultralekkie i Sportowe" opisywali tyn wynalazek pod nazwą "Swift". Występuje on również w wersji z silnikiem pchającym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 W sumie nawet nie ma problemu jakby podczas lotu zachcialo sie pilotowi :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 W sumie nawet nie ma problemu jakby podczas lotu zachcialo sie pilotowi :rotfl:Dokładnie o tym pomyślałem :devil: :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 To też fajne, przedsmak latania.. http://www.youtube.com/watch?v=FIm5vE_XKxU&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Ale tu jest jeszcze lepsze. to bardzie przypomina latanie niż skakanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Szczęka opadła do ziemi. :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Musiałem szukać szczęki na ziemi :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 gdzie moja szczęka?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Od samego oglądania można w porty narobić. Oni pewnie na pusty żołądek latają pod pretekstem, że lżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Jak widać szaleńców nie brakuje. :wink: Ktoś się może orientuje lub doczytał z jaką doskonałością aerodynamiczną szybują w tych windsuit_ach ? Na filmie trudno to ocenić czy jest to bardziej spadanie czy szybowanie. Podobno Mig 21 w locie ślizgowym miał doskonałość 2 tu mi wygląda na coś około 1,5 :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_c Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 To jest andrenalinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 No właśnie o tym pisałem - czy ktoś wie jak daleko można polecieć czymś takim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 raczej jak daleko spasc od miejsca skoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Z tego co kiedyś słyszałem doskonałość w tym kombinezonie podczas lotu wynosi około 2 a prędkość pionowa spada do ok 80km/h. Nie pamiętam ile wynosi prędkość postępowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Skoro prędkość opadania 80km/h a doskonałość 2 to wychodzi mi prędkość postępowa 160km/h :wink: A to już oznacza , że nie spada się pionowo i z góry o wysokości 2km można "odlecieć" 4km. W sumie to niezła zabawa i trzeba dobierać nie za płaski teren aby nie zaryć w glebę. Te przelatywania przez szczeliny i między drzewami robią wrażenie dość płaskiego lotu. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.