Gość mirekf3a Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Witam szanownych kolegów, Kilka lat temu razem ze znajomymi akrobatami wpadliśmy zimą na pomysł wdrożenia internetowych zawodów w akrobacji pod muzyke, powiedzmy Online F3M. Dzis, kiedy zima za oknem pełną parą i nie zawsze ma sie ochote wyjsc nawet na hale, proponuje odkopac stare plany i sprobowac zreanimowac tenze pomysł. Plan na początek jest prosty. Musimy sporządzic w miare jednolity regulamin aby każdy z zawodników mogł być równo oceniony, znaleźć kilku chetnych sędziów (ja pisze sie od razu) oraz kilku chetnych zawodników. Ja widze to tak: -nagrywamy filmik z lotu i tworzymy z niego wersje AVI lub jakas podobna, byle tylko ludzka -dokładamy muzyke -podpisujemy -wysyłamy -czekamy na ocene i wyniki Sadzę, ze temu moze w wielkiej mierze posłuzyc nam YouTube. Stworzymy odpowiednie konto, do ktorego hasło bedzie miał każdy z sedziow i bedzie mogl aktualizowac jego zawartosc. Oceny i adnotacje beda umieszczane pod filmikiem. Nad nagrodami mozna pomyslec, jest to kwestia dogadania sie uczestnikow i sedziow(kurcze, to brzmi jak normalne zawody^^). Co do tworzenia regulaminu, mysle, ze wszyscy zainteresowani powinni odbyc rozmowę i wszystkie pomysły wypisywac razem ze wstepnym zgłoszeniem poniżej. Biorąc pod uwage wnioski wysuniete kilka lat temu powinno w regulaminie byc przede wszystkim: -ujednolicone kilka samolotów -wyznaczone wagi i inne parametry -wyznaczone jedno lotnisko, aby choc troche odwzorowac zawody 'na żywo' -wyznaczone warunki atmosferyczne(czy to bedzie cisza, czy okreslona sila i kierunek wiatru, okaze sie) -okreslona długosc lotu -wyznaczona w miare mozliwosci baza Prosze o Wasze opinie i sugestie Pozdrawiam Mirosław Sałam
Piotrfala Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 a skoro internetowe to może ze względu na zimę zawody odbędą sie przy użyciu symulatorów ?! bo zimno szaro i w ogóle ? prosty symulator za 60 zł, czas lotu. każdy robi filmik i wstawia na youtube ?
Piotrfala Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 albo jeszcze lepiej! nie wiem czy to możliwe ale zorganizować jakiś serwer na którym sie spotkamy o kreślonym czasie i rozegramy zawody w czasie rzeczywistym przy użyciu symulatora ! będzie komisja która na bieżąco będzie wszystko oceniać i cała otoczko towarzysząca takim zawodom !
Gość mirekf3a Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Piotrze, w temacie jest wpisane 'w AFPD' czyli Aerofly Professional Deluxe- jeden z najlepszych symulatorów:)
Gość mirekf3a Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Spokojnie chłopaki, nie pchajcie sie jeden przez drugiego, dla kazdego bedzie miejsce.... :x To chyba sobie polatalismy te zawody....
jary14 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Hmm, no pomysł ciekawy... A kto by jeszcze chciał spróbować swoich sił ? (to też pytanie: kto ma AFPD) WSTĘPNIE: Bym się na to pisał :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.