Dawid@ Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Czy to normalne ze heli kreci się wokół własnej osi (powoli). Posiadam taki model\zabawkę http://allegro.pl/nowosc-aluminiowy-helikopter-v-max-wytrzymaly-3ch-i1371352054.html Czy może to być dlatego, ze jakaś cześć jest trochę skrzywiona????? Mam lekko przechylona element przy ogonie. Edit: poprawa błędów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRI100F Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 a cztyałeś instrukcję obsługi ? w aparaturce masz takie małe pokrętło które właśnie służy do wytrymowania helika aby się nie obracał wokół własnej osi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McRancor Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Dryfował będzie zawsze - nie ma żyra. Trymowaniem problem zmniejszysz, ale całkowicie nie wyeliminujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Próbowałem ale i tak się kręci, jeszcze jutro wyprostuje ten element może to coś zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Próbowałem ale i tak się kręci, jeszcze jutro wyprostuje ten element może to coś zmieni. Nic nie zmieni, bo obracanie się wokół osi zależy tylko od prędkości wzajemnych silników. Masz tanią zabawkę, w której wszystko jest dobrane "na oko" i nie ma żadnej regulacji. To "wygięte na ogonie" to tylko atrapa statecznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Próbowałem ale i tak się kręci,No to, na moje oko do wymiany silnik, lub oba. Ewentualnie sprawdź, kręcąc śmigłem, czy nie ma zwiększonych oporów (za mocno spasowane zębatki, lub któraś uszkodzona). Wniosek taki, że albo zwrot do sklepu, albo do kosza :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Już wszystko ok okazało się że pokrętło do regulacji, było przyblokowane, teraz lata pięknie:) Rzeczywiście wyprostowanie części nic nie dało. Dzięki wszystkim za pomoc:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.