sak122 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Witam, kilka lat temu zakupiłem model Revell-a Hermann Marwede Niemieckiej straży DGZRS. Model jest w skali 1:72, jego wym to: dł:64cm, wys z masztem - 30,2cm, szer- chwilowo nieznana. Model przeleżał w szufladzie dobre 2 lata, wziąłęm się za niego na początku tego roku, i w miarę wolnego czasu, doklejam po elemencie: Model z początku miał byc malowany aerografem, w tym celu zakupiłem cały zestaw farb Revella- jednak plany uległy zmianie - farby pozostały nieruszane, a model maluję sprayami Dupli Color. Pierwotna wersja modelu miała być rc ( już nawet zrobiłem mocowania silników, powklejałem wały mosiężne ) lecz doszedłem do wniosku że szkoda puszczać na wodę taka perełkę Dzisiaj ukończyłem maszt, trochę zabawy z nim było: Jest to mój pierwszy zestaw Revella- ale i nie ostatni, następna Będzie ArconaBerlin (cena ja za benzyniaka :rotfl: ) Zrezygnowałem z elementów fototrawionych od Eduarda - ich koszt to ok 120 $
Maciej Ritmann Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 następnym razem postaraj się pozbierać nadmiary plastiku na wypraskach będzie ładniej w blizy. ale fajnie ci wyszedł, może by teraz go zwaloryzować >?
sak122 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2010 ale on nie jest jeszcze nawet w połowie skończony, częsci mu tyle dojdzie ze nie warto robic walorke, a od siebie nic nie dodaje, bo ma być zgodny z oryginałem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.