gregy Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 WItam serdecznie wszystkich "lataczy", "pływaczy", "jeżdżaczy" (ale nowotwór!!!), przedstawię się: Grzegorz z Łodzi, wiek mocno modelarski 54 lata, 0 doświadczenia i 100% zapału. Na razie bardziej teoretyk niż praktyk. Na sterowaniu znam się o tyle że piszę oprogramowanie do automató przemysłowych w oparciu o PLC. To tyle na początek, pozdrawiam wszystkich i biegnę do działu zadać pytanie o aparturkę Turnigy 9X. Pozdrawiam i życzę wysokich lotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregy Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Troszkę się zagalopowałem z tym bieganiem do innego działu (tutaj uśmiech do admina o przyznanie prawa do głosowania). A przy okazji w ramach poznawania się to buduję wolniutko TOTO-7 ( tu pozdrowienia dla Motylastego, super projekt i opis wykonania) do modelu komletuję aparaturę - taką trochę na przyszłość. Mam aktualnie Turnigy 9x ( współklon iMax, SkyFly, Turnigy 9x) z modułem 2,4GHz i 9ch odbiornikiem. Z zapartym tchem czytam postęp prac przy oprogramowaniu Turnigy 9x. A przy okazji mam kilka pytań: 1. jaka jest różnica między Turnigy (bez wersji) i V2, czy odbiorniki pasują i są wzajemnie kompatybilne 2. w moim Eurgle po wywołaniu menu serwisowego pojawia się seria chińskich krzaczków i na końcu V14. Per analogia do Turnigy to jest to wersja 1 czy 2? 3. jakie inne moduły nadajników i odbiorników można zastosować w tej aparaturze? Chodzi mi o mały odbiornik (lekki) - max 3 kanały Drogi adminie jeżeli uznasz że nie jest to miejsce na ten post to proszę o przeniesienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LaM4 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Cześć Gregy - powiem tyle, też mam 0 doświadczenia w modelarstwie rc (tylko conieco w redukcyjnym), też zaczynam od toto-7, oraz także nabyłem Turnigy 9x W związku z tym, będę obserwował Twoje posty i odpowiedzi na nie, bo pewnie sam będę miał podobne problemy/pytania co Ty. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Witam Poczytaj tutaj. http://www.pfmrc.eu/viewtopic.php?t=16223&postdays=0&postorder=asc&start=405&sid=d0bced6e80ea513849c7d73ef7bbbec2 W ramach przypomnienia uzupełnij jeszcze datę urodzenia w profilu, wtedy będzie widoczny wiek przy każdym wpisie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregy Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Już uzupełniłem. A wątek przeglądam ale jakoś nie mogę się połapać co z czym może działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.