Artur z kołobrzegu Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Witam , model planuję wyposażyć w spadochron ratunkowy . Wymyśliłem że wykonam to przy użyciu przyczepnego-zewnętrznego modułu fail safe . Zastanawiam się , jak działa takowe urządzenie http://www.unitedhobbies.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4283 Kanałów mam mało , dlatego kombinuje Chciałbym podpiąć to ustrojstwo na Y kablu pod kanał 2. Efekt jaki pragnę uzyskać jest taki że gdy sygnał jest ok normalnie steruje sterem wysokości , a gdy sygnał zanika fail safe wypala spadochron . nie wiem jak to zrobić, aby ruszając sterem wysokości serwo od steru chodziło normalnie , a to od zamka spadochronu nie ruszało się - działając jedynie w kryzysowej sytuacji . Pytanie bardziej do elektroników Czy istnieje sposób na przeróbkę tego urządzenia aby uzyskać to co chcę bez zajmowania kolejnego kanału ? Macie jakieś doświadczenia z tym tematem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Pytanie bardziej do elektroników Czy istnieje sposób na przeróbkę tego urządzenia aby uzyskać to co chcę bez zajmowania kolejnego kanału ? Z tego co widzę to na obudowie masz LED'a który wskazuje czy aktywny jest fail-safe czy nie.. Wystarczy to rozkręcić i puścić zasilanie do serwa spadochronu przez tranzystor aktywowany tym LEDem. Ale czy warto płacić za to coś $11? Spokojnie można to zrobić samemu za 1/3 tej ceny.. jak nie potrafisz, to skontaktuj się ze mną na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.