Artur z kołobrzegu Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Witam , model planuję wyposażyć w spadochron ratunkowy . Wymyśliłem że wykonam to przy użyciu przyczepnego-zewnętrznego modułu fail safe . Zastanawiam się , jak działa takowe urządzenie http://www.unitedhobbies.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4283 Kanałów mam mało , dlatego kombinuje Chciałbym podpiąć to ustrojstwo na Y kablu pod kanał 2. Efekt jaki pragnę uzyskać jest taki że gdy sygnał jest ok normalnie steruje sterem wysokości , a gdy sygnał zanika fail safe wypala spadochron . nie wiem jak to zrobić, aby ruszając sterem wysokości serwo od steru chodziło normalnie , a to od zamka spadochronu nie ruszało się - działając jedynie w kryzysowej sytuacji . Pytanie bardziej do elektroników Czy istnieje sposób na przeróbkę tego urządzenia aby uzyskać to co chcę bez zajmowania kolejnego kanału ? Macie jakieś doświadczenia z tym tematem ?
pppd Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Pytanie bardziej do elektroników Czy istnieje sposób na przeróbkę tego urządzenia aby uzyskać to co chcę bez zajmowania kolejnego kanału ? Z tego co widzę to na obudowie masz LED'a który wskazuje czy aktywny jest fail-safe czy nie.. Wystarczy to rozkręcić i puścić zasilanie do serwa spadochronu przez tranzystor aktywowany tym LEDem. Ale czy warto płacić za to coś $11? Spokojnie można to zrobić samemu za 1/3 tej ceny.. jak nie potrafisz, to skontaktuj się ze mną na PW.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.