Maciek22 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Witam Chciałbym sobie sprawić na święta nowy samolot ,jestem początkujący choć trochę polatałem toto-0 i codziennie ćwiczę na symulatorze .W grę wchodzą dwa motoszybowce pelikan beta i easy star.chciałbym się dowiedzieć ,który będzie dla mnie lepszy (stabilniejszy,wolniejszy) w przypadku zakupu easy star planuję do niego silnik bezszczotkowy inruuner ray. Proszę o pomoc i dziękuje za wszystkie porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Maćku ,bierz bez zastanowienia Bete 1400. Silnik ma dość sporo mocy, aby na śmigle 6x5 mieć pionowo lota (oryginalne 5x4) Model potrafi latać koło nogi przykładowy filmik z moim udziałem i udziałem mojego stworka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Cimek, patrząc na ten filmik dochodzę do wniosku, że ta Beta to niezły przecinak... Maciek22, na pewno bardzo powolny i spokojny jest Tulix, którego nie brałeś pod uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek22 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 czyli pelikan beta będzie lepszym wyborem od easy star multiplex?? Bo czytałem już wiele tematów o easy star i każdy go zachwala ,a beta jest nowością w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Weź betę, jest bardziej rozwinięta technicznie. Do easy stara będziesz musiał dorobić lotki. Z resztą to prawie identyczne modele ale IMO lepsza beta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Jeżeli latałeś już TOTO tak jak piszesz to EASY GLIDER PRO :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek22 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Więc tak zdecydowałem się ,że kupie pelikan beta w wersji KIT ,mam nadzieję ,że nie bądą miał problemu z wklejeniem silnika do gniazda ,tak jak to mieli inni na forum.Regulator Tp 25a i serwa esky też bądą chyba dobre do bety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoorr Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Praktycznie te dwa modele są podobne. Na korzyść bety przemawia to, że ma lotki. W ES musiałbyś je dorobić. Do bety jest sporo części zamiennych, chociażby w ABC-RC, a to też ważne. Osobiście nie "macałem" bety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Cimek, patrząc na ten filmik dochodzę do wniosku, że ta Beta to niezły przecinak... Tak jest przecinakiem, przy rozpędzeniu modelu z 100 metrów w dól na full gazie, model leci z zawrotną prędkością. Gregoorr Masz rację, przemawia to że beta ma lotki, mocny silnik, oraz jest o wiele wiekszy od ESego. Jestem na dzień dzisiejszy bardzo zadowolony z zakupu bety ! Maciek22 Maćku Tp 25A wystarczy, serwa eskayówe również. Druga rzecz nie będziesz miał problemów z wklejeniem silnika , wystarczy skręcić wszystko do kupy (silnik do podkładek) i wkleic na gorąco. Dobra rada, nie klej modelu klejami Typu Uhu Por, Uhu~. Tylko od razu wszystko na goraco (Hot Glue) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek22 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 A dlaczego mam nie kleić modelu uhu por'em ? Dzisiaj zamówiłem ten model w sklepie modelarski.com i nie zauważyłem tam takiego kleju czy mógłbyś mi podać link do tego klej HOT GLUE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Podejrzewam,że Cimek miał na myśli gorący klej ten z pistoletu http://www.narzedziowy.com.pl/c52_Pistolety-do-klejenia.html Taki w zupełności wystarczy: http://allegro.pl/mocny-pistolet-klejowy-78w-gwarancja-klej-gratis-i1359954863.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Maciek22 Klej na gorąco, najtaniej i najlepiej jak pójdziesz do castoramy i tam kupisz sobie pistolecik + wkłady, wyjdzie Cię to bardzo tanio, najlepiej od razu zakupić te wkłady (xx) sztuk za 25zł~ duza paka jest, a starczy na długo... Pamietaj żeby nie kitować modelu klejem, tylko delikatnie kleić czasem możesz punktowo... A co do uhu pora ,coś po prostu nie trzyma się tego materiału z jakiego jest zrobiona Beta... tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek22 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Dzisiaj otrzymałem bete 1400 model bardzo ładnie się prezentuje ,lecz nie wiem czy go mam czymś wzmacniać na pewno na kadłub przykleję taśmę pakową ,a dalej to nie wiem proszę o podpowiedzi .Dwie polówki kadłuba chyba skleję uhu por;em albo na gorąco (choć wątpię) , a silnik ma być wklejony na stałe , bez żadnego wykłonu ??? i czy ta wirująca obudowa ma być w środku kadłuba model w opakowaniu http://img843.imageshack.us/img843/8321/dsc02182m.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Odpowiem Ci na szybko, bo nyny trza iść. A więc wzmocnić? yyy nie trzeba. Jedynie co naklej na brzuszek tasmę zbrojeniową ,bo zwykła przy mrozach Ci popuści. Druga rzecz ,kadłub i inne rzeczy sklej na gorąco, tak jak jest to w zestawach (RTF) Mam zaufanie do tego kleju, kleje praktycznie tym klejem wszystkie moje depronowce i trzyma jak diabli. Trzecia sprawa, silnik wklej równiez na gorąco, ja nie mam żadnego wykłonu, szczerze to w kadłubie są rowki gdzie juz jest zrobiony wykłon i skłon. Gdy silnik z podkladkami wejdzie w kadłub (szczelinki) to zobaczysz ,jezeli będzie pare cm wystawać silnik ,to nic się nie stanie . Ps zamów sobie śmigło 6x4 bądź 6x5 o wiele lepsze osiągi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek22 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Już u mnie leży śmigło APC 6x5.5 E i jest idealne dzisiaj też zamówię sobie aparaturę turnigy 9x v2 myślę ,że będzie ona bardzo dobra ,muszę też naciąć trochę pianki w kadłubie na serwa tp Sg-90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Będzie, będzie dobra:) Ah... Pakiet 3s 2200 mah sobie zamów i nie zapomnij delikatnie malymi kombinerkami wyciągnąc z przodu noska te podkładki Fi20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek22 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 W domu mam pakiet 3s 1800 mah ,więc powinien być odpowiedni bez wyciagania podkładek :rotfl: ,a czy silnik mam wkleić wtedy gdy bede zklejał kadłub czy dopiero go wsadzić po zklejeniu kadłuba?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 3s 1800, więc bedziesz musial wyciagnąc podkładki... nie ma zmiłuj, a silnik przyklej do jednej połowki ,a póxniej jak będziesz zamykał całośc to przyklejisz reszte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek22 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Parę zdjęć http://img508.imageshack.us/i/dsc02196z.jpg/ http://img341.imageshack.us/img341/6084/dsc02183z.jpg http://img43.imageshack.us/img43/8026/dsc02191v.jpg Pakiet powinien być umiejscowiony na początku kadłuba i mam go przymocować za pomocą rzepów zawartych w zestawie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Może inaczej, pakiet ułóż tak aby środek ciężkości był poprawny (62mm) od krawędzi natarcia. tak pakiet przymocuj na rzepy które były w zestawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.