Amon Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Witam Wszystkich Nazywam się Adam Z modelarstwem RC miałem w jakiś sposób styczność od dziecka najpierw z kolegą złożyliśmy Pipera J 3 C Cub z silnikiem napędzanym CO2 ale nie mieliśmy aparatury więc latał swobodnie , później parę szybowców . W następnych latach modele poszły w zapomnienie :? aż moja dziewczyna zaczęła mnie ciągnąć do miejskiego domu kultury w którym się udziela w grupie malarskiej , a akurat w tym domu kultury działa sekcja modelarska :twisted: , jak miałem okazję to podpatrywałem i obudziło się to co spało we mnie od dawna :jupi: ale brak czasu jakoś odwlekał mój pierwszy lot . Aż pewnego pięknego dnia pożyczyłem sobie od jednego z modelarzy aparaturę do symulatora , zainstalowałem sobie FMS i zacząłem się oswajać z lataniem modelem , przez jakieś 3 tygodnie każdą wolną chwile spędzałem na symulatorze lub wertowałem internet :mrgreen: i w tym momencie wkroczyła moja Kochana dziewczyna Martyna , po tajniacku skonsultowała się z modelarzami i tydzień temu dała mi model motoszybowca Thunderbird firmy Guanli w wersji RTF :jupi: model poskładałem jeszcze tego samego dnia i nazajutrz o 8 rano odbyłem 3 pierwsze loty w 100% samodzielnie :rotfl: starsi stażem modelarze pewnie nie pochwalają faktu pierwszych lotów bez czujnego oka doświadczonych modelarzy , ale taka już ze mnie przekorna dusza w tym miejscu mam radę do innych podobnych do mnie początkujących : Ćwiczcie na symulatorze jak najwięcej ja ćwiczyłem dało to efekty !! Pierwszy lot w życiu odbyłem tydzień temu i od tego czasu nie zaliczyłem jeszcze ANI JEDNEGO KRETA (jak na razie , choć nie mówię że nie zaliczę bo to chyba nie możliwe zwłaszcza na moim poziomie :twisted: ) , model jest w idealnym stanie mimo mojego zerowego doświadczenia myślę że to dzięki temu że niemal obsesyjnie ćwiczyłem lądowania i loty na FMS-ie To Tyle na początek o mnie Pozdrawiam Wszystkich i życzę Wesołych Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku Amon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 starsi stażem modelarze pewnie nie pochwalają faktu pierwszych lotów bez czujnego oka doświadczonych modelarzy , Pochwala, pochwala. Bez przesady.. Witam na forum. Czy Woźniki to te w Wielkopolsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Heh .. ale przed pierwszym lotem nogi to miałem jak z waty ... ale okazało się to nie takie straszne pierwsze lądowanie ... udane i jakoś idzie Woźniki na śląsku ok. 30 km na południe od Częstochowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.