Szadzio23 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Witam! Mam problem. Mianowicie posiadam silnik od Wind Dragon Sportster klasy 400 (szczotkowy). I nie mam bladego pojęcia jakie śmigło dobrać, aby polatać Zefirkiem lub RWD5. Proszę o pomoc, najlepiej jakieś linki do sklepów ... Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Najlepiej kupić silnik bezszczotkowy i regulator do niego. Jeżeli już chcesz na tym silniku to kup przekładnię. Optymalne śmigło do 400 bez przekładni to 6x3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 I nie mam bladego pojęcia jakie śmigło dobrać, aby polatać Zefirkiem lub RWD5.A to trochę dziwne, bo Skazoo podaje wyraźnie przekładnia zdaje sie że 4;1 i smigło 9x6-10x5. bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 I nie mam bladego pojęcia jakie śmigło dobrać, aby polatać Zefirkiem lub RWD5.A to trochę dziwne, bo Skazoo podaje wyraźnie przekładnia zdaje sie że 4;1 i smigło 9x6-10x5.O ailniku bez przekładni zapomnij. A najlepiej - czytaj post powyżej. bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szadzio23 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Dzięki waszemu zwróceniu uwagi zauważyłem ten szczegół, bo :oops: nie czytłem zbyt dokładnie. A co do latania bez przekładni, widziałem kilka osób na śmigle 6:3 i też sobie nieźle radzili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zefirkiem może śmigali, RWD nie poleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.