Skocz do zawartości

Jakie śmigło? Nie mam bladego pojęcia

Szadzio23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem. Mianowicie posiadam silnik od Wind Dragon Sportster klasy 400 (szczotkowy). I nie mam bladego pojęcia jakie śmigło dobrać, aby polatać Zefirkiem lub RWD5. Proszę o pomoc, najlepiej jakieś linki do sklepów ... Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc

Opublikowano

Najlepiej kupić silnik bezszczotkowy i regulator do niego. Jeżeli już chcesz na tym silniku to kup przekładnię. Optymalne śmigło do 400 bez przekładni to 6x3.

Opublikowano

I nie mam bladego pojęcia jakie śmigło dobrać, aby polatać Zefirkiem lub RWD5.

A to trochę dziwne, bo Skazoo podaje wyraźnie przekładnia zdaje sie że 4;1 i smigło 9x6-10x5.

bartek

Opublikowano

I nie mam bladego pojęcia jakie śmigło dobrać, aby polatać Zefirkiem lub RWD5.

A to trochę dziwne, bo Skazoo podaje wyraźnie przekładnia zdaje sie że 4;1 i smigło 9x6-10x5.

O ailniku bez przekładni zapomnij.

A najlepiej - czytaj post powyżej.

bartek

Opublikowano

Dzięki waszemu zwróceniu uwagi zauważyłem ten szczegół, bo :oops: nie czytłem zbyt dokładnie. A co do latania bez przekładni, widziałem kilka osób na śmigle 6:3 i też sobie nieźle radzili.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.