Szadzio23 Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Witam! Mam problem. Mianowicie posiadam silnik od Wind Dragon Sportster klasy 400 (szczotkowy). I nie mam bladego pojęcia jakie śmigło dobrać, aby polatać Zefirkiem lub RWD5. Proszę o pomoc, najlepiej jakieś linki do sklepów ... Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
stasw328 Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Najlepiej kupić silnik bezszczotkowy i regulator do niego. Jeżeli już chcesz na tym silniku to kup przekładnię. Optymalne śmigło do 400 bez przekładni to 6x3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baxter12 Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 I nie mam bladego pojęcia jakie śmigło dobrać, aby polatać Zefirkiem lub RWD5.A to trochę dziwne, bo Skazoo podaje wyraźnie przekładnia zdaje sie że 4;1 i smigło 9x6-10x5. bartek Link to comment Share on other sites More sharing options...
baxter12 Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 I nie mam bladego pojęcia jakie śmigło dobrać, aby polatać Zefirkiem lub RWD5.A to trochę dziwne, bo Skazoo podaje wyraźnie przekładnia zdaje sie że 4;1 i smigło 9x6-10x5.O ailniku bez przekładni zapomnij. A najlepiej - czytaj post powyżej. bartek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szadzio23 Posted December 26, 2010 Author Share Posted December 26, 2010 Dzięki waszemu zwróceniu uwagi zauważyłem ten szczegół, bo :oops: nie czytłem zbyt dokładnie. A co do latania bez przekładni, widziałem kilka osób na śmigle 6:3 i też sobie nieźle radzili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baxter12 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Zefirkiem może śmigali, RWD nie poleci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.