sebamor Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Ostatnio przeglądając You Tube znalazłem taki oto filmik: no i patrzę i oczom nie wierzę, na początek myślałem, że to jakiś fotomontaż, ale później znalazłem dużo więcej filmów z takimi samolotami. Czy ktoś może wytłumaczyc jak to wogóle działa? Najbardziej zastanawia mnie fakt, że to nie ma śmigła, a także potrafi w mgnieniu oka zmieniac kierunek lotu, raz do przodu a raz do tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Ma śmigło w środku kadłuba. Działa to tak samo jak łopaty w heli. Serwo zmienia ich skok. P.S: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Najbardziej zastanawia mnie fakt, że to nie ma śmigła, a także potrafi w mgnieniu oka zmieniac kierunek lotu, raz do przodu a raz do tyłu.Ma śmigło, w środku modelu a tu masz pokazane jak to działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 OK dzięki już zakumałem o co chodzi :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.