Skocz do zawartości

Łukasz K. guppy

Łukasz K.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Zgłaszam się do konkursu.Do rozpoczęcia budowy brakuje mi drukarki:P jutro jade kupić ;).Materiały są,elektronika jest.

Moje założenia są takie,żeby zrobić model dobrze latający i b.ładny... ;P

No to tyle.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam!Dziś posiedziałem trochę przy guppym (3 godz).

Lecz zanim dam fotki co tam zrobiłem,chcę pokazać miejsce gdzie buduje guppy'ego.Jest to teraz już modelarnia,a w tym pomieszczeniu była kiedyś "Pralnia".Urządzenie tego wszystkiego(wysprzątanie,wycięcie półek,zamontowanie,założenie prądu)zajeło 5 dni po ~7godzin dziennie.Oczywiście to głównie tata robił :).Tu dwie fotki(sorry za "profesjonalne"powieszenie planów,ale musiałem tak na hama, bo ściana troszkę wiglotna i nie równa,więc się taśma nie chce kleić,ale pracjuje nad tym ;])Sorry też za mały bałagan ale jak praca wrze to tak się robi ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dobra teraz przechodze do modelu.

A więc tak.Dziś popołudniu wyciołem sobie 2 boki kadluba,i jedną listwe na dól kadłuba do lamelowania:

Dołączona grafika

Wstępnie przejechane papierkiem ;)

Wieczorkiem wyszedłem na godzinkę jeszcze i wyciołem pozostałe listwy do lamelowania i szukałem czegoś styropanowego,z czego mógłbym zrobić formę do lamelowania.Znalazłem jakieś pudełko,trochę się nie nadawało bo za cienkie.Wyciąłem z tego odpowiednią "szparę".

Przyniosłem listwy i formę do domu spryskałem delikatnie balsę płynem do mycia szyb i wsadziłem to do formy,po czym okleiłem taśmą(jeszcze mocniej niż na fotce,bo za słabo ściśnięte było),ściskając tym samym formę:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Oczywiście listwy jescze nie są posklejane ze sobą.

To by było tyle na dziś.

Sugestie mile widziane,bo nie wiem czy wszystko jest ok.

Pozdrawiam! ;]

Opublikowano

Dziś nie dużo,nie wiem czy nic,bo zrobiłem statecznik pionowy,ale nie wyszedł mi w jednym miejscu(niespasowała się listewka)i pewnie nowy będe robił,zobacze jeszcze.

Sorry za zdjęcie od góry ale mam syf na biurku i nie chciałem się nim chwalić :roll:

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Jutro raczej nic nie zrobie.Także ciąg dalszy prawdopodobnie po 15.01(ferie)

Pozdrawiam

P.s

Sugestie mile widziane,oczywiście na pw ;p

Opublikowano

Jednak dałem radę zrobić coś w piątek :P

Okleiłem Statecznik pionowy balsą(z jednej strony bo muszę kupić bowden i go wkleić do środka)

Złożyłem statecznik poziomy i z dwóch stron okeiłem go balsą i wyprofilowałem

sorry za kiepską fotkę,ale nie miałem nic dobrego do robienia zdjęć przy sobie

Dołączona grafika

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie miałem dłuższy czas aparatu,więc nie wiele fotek,a trochę do przodu się ruszyło :D

Takie rozciągnięte foto

Dołączona grafika

Tutaj widok na profil(wstępnie wyszlifowany,jeszcze sporo "tarcia" ;( )

Dołączona grafika

Narazie tyle

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.