Łukasz K. Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Witam! Zgłaszam się do konkursu.Do rozpoczęcia budowy brakuje mi drukarki:P jutro jade kupić .Materiały są,elektronika jest. Moje założenia są takie,żeby zrobić model dobrze latający i b.ładny... ;P No to tyle. Pozdrawiam
Łukasz K. Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2010 Witam!Dziś posiedziałem trochę przy guppym (3 godz). Lecz zanim dam fotki co tam zrobiłem,chcę pokazać miejsce gdzie buduje guppy'ego.Jest to teraz już modelarnia,a w tym pomieszczeniu była kiedyś "Pralnia".Urządzenie tego wszystkiego(wysprzątanie,wycięcie półek,zamontowanie,założenie prądu)zajeło 5 dni po ~7godzin dziennie.Oczywiście to głównie tata robił .Tu dwie fotki(sorry za "profesjonalne"powieszenie planów,ale musiałem tak na hama, bo ściana troszkę wiglotna i nie równa,więc się taśma nie chce kleić,ale pracjuje nad tym ;])Sorry też za mały bałagan ale jak praca wrze to tak się robi Dobra teraz przechodze do modelu. A więc tak.Dziś popołudniu wyciołem sobie 2 boki kadluba,i jedną listwe na dól kadłuba do lamelowania: Wstępnie przejechane papierkiem Wieczorkiem wyszedłem na godzinkę jeszcze i wyciołem pozostałe listwy do lamelowania i szukałem czegoś styropanowego,z czego mógłbym zrobić formę do lamelowania.Znalazłem jakieś pudełko,trochę się nie nadawało bo za cienkie.Wyciąłem z tego odpowiednią "szparę". Przyniosłem listwy i formę do domu spryskałem delikatnie balsę płynem do mycia szyb i wsadziłem to do formy,po czym okleiłem taśmą(jeszcze mocniej niż na fotce,bo za słabo ściśnięte było),ściskając tym samym formę: Oczywiście listwy jescze nie są posklejane ze sobą. To by było tyle na dziś. Sugestie mile widziane,bo nie wiem czy wszystko jest ok. Pozdrawiam! ;]
Łukasz K. Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2010 Dziś nie dużo,nie wiem czy nic,bo zrobiłem statecznik pionowy,ale nie wyszedł mi w jednym miejscu(niespasowała się listewka)i pewnie nowy będe robił,zobacze jeszcze. Sorry za zdjęcie od góry ale mam syf na biurku i nie chciałem się nim chwalić :roll: Uploaded with ImageShack.us Jutro raczej nic nie zrobie.Także ciąg dalszy prawdopodobnie po 15.01(ferie) Pozdrawiam P.s Sugestie mile widziane,oczywiście na pw ;p
Łukasz K. Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2011 Jednak dałem radę zrobić coś w piątek Okleiłem Statecznik pionowy balsą(z jednej strony bo muszę kupić bowden i go wkleić do środka) Złożyłem statecznik poziomy i z dwóch stron okeiłem go balsą i wyprofilowałem sorry za kiepską fotkę,ale nie miałem nic dobrego do robienia zdjęć przy sobie
Łukasz K. Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Opublikowano 22 Lutego 2011 Nie miałem dłuższy czas aparatu,więc nie wiele fotek,a trochę do przodu się ruszyło Takie rozciągnięte foto Tutaj widok na profil(wstępnie wyszlifowany,jeszcze sporo "tarcia" ;( ) Narazie tyle Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.