obelix94 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Witajcie! Mam śmigłowiec który ucieka na boki. On się nie obkręca, potrafi zawisnąć ale się "przesuwa" w prawo i czasami w prawo i lekko do tyłu. Na tym obrazku albo czerwone albo zielone strzałki. http://ifotos.pl/zobacz/obraz_qaxqph.png/ Jak to wyregulować? Pozdrawiam, Mateusz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Przesuń wyważenie w lewo i do przodu, bo rozumiem że nie masz tymera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obelix94 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Mam trymery ale nie umiem się nimi posługiwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Jak ucieka ci w prawo to trymer od tego drążka dajesz w lewo i odwrotnie Jak ucieka Ci do przodu to trymer odpowiedniego drążka dajesz w dół i odwrotnie. W Twoim wypadku daj trymer drążka odpowiadającego za lot w prawo/lewo w lewo a trymer drążka odpowiadającego za lot przód tył daj do przodu. Ale delikatnie, sprawdzaj jak wisi po każdej zmianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian RC:) Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Dobrze jest ustawić to zamiast trymerami to na snapach tych małych łączniczkach które są połączone z serwami i tarczą sterującą,oczywiście przy trymerach ustawionych na 0,poczytaj o tym a dasz sobie rade,ja lamy nie mogłem wytrymować dawniej i na snapach ustawiłem i wszystko grało:)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obelix94 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Nie wiem kompletnie o czym mówisz. Snapy? Serwa? Tarcza sterująca? Interesuję się tym od kilku dni i mało wiem Jak na razie dla mnie to czarna magia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Może zacznijmy od tego jaki masz heli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Właśnie od tego by wypadało zacząć bo nie wiemy jakich rad udzielać:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian RC:) Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Racja:) fotka jakaś też by nie zaszkodziła:)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 fotka nie potrzebna, wnioskuję z twoich postów że albo jest to Lama albo jakaś inna chińska zabawka. Jeśli ucieka Ci na boki to na aparaturze powinieneś mieć takie suwaki przy każdym drążku i tak jak pisał Markel nimi trzeba korygować lot. Co do regulacji mechanicznej to musisz pokręcić tymi częściami co na fotce (snapy) co łączą się z tarczą sterującą. Trzeba je rozkręcić lub skręcić. Nie rób tego jeśli da się ustawić model suwakami z nadajnika bo możesz jeszcze bardziej pogorszyć sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obelix94 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Ja mam taki śmigłowiec: http://superandcheaper.com/DH/dh9053-1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 to zabawka za sto parę złoty. Na takim czymś się nie znam. Pewnie ma 3 kanałowe radio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Też ma tarczę steryjącą. Tymi suwakami próbuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 ma tarczę sterującą ale to tylko atrapa jedyny sposób na ustawienie to ciężarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Do właściciela: Czy on porusza się(pochyla) na prawo i lewo(ma taką funkcję) Jeśli nie to tak jak napisałem na początku trzeba dowarzyć z przeciwnej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obelix94 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 On się nie pochyla, nie skręca ani nie obraca tylko "przesuwa" jakby w powietrzu. Utrzymuje wysokość oraz pion ale się przesuwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 To tak jak pisałem musisz go doważyć z przeciwnej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.