Jump to content

Śmigłowiec ucieka na boki - jak wyregulować?

obelix94

Recommended Posts

Jak ucieka ci w prawo to trymer od tego drążka dajesz w lewo i odwrotnie

Jak ucieka Ci do przodu to trymer odpowiedniego drążka dajesz w dół i odwrotnie. :P

W Twoim wypadku daj trymer drążka odpowiadającego za lot w prawo/lewo w lewo a trymer drążka odpowiadającego za lot przód tył daj do przodu. Ale delikatnie, sprawdzaj jak wisi po każdej zmianie.

Dobrze jest ustawić to zamiast trymerami to na snapach tych małych łączniczkach które są połączone z serwami i tarczą sterującą,oczywiście przy trymerach ustawionych na 0,poczytaj o tym a dasz sobie rade,ja lamy nie mogłem wytrymować dawniej i na snapach ustawiłem i wszystko grało:)Pozdrawiam.

fotka nie potrzebna, wnioskuję z twoich postów że albo jest to Lama albo jakaś inna chińska zabawka. Jeśli ucieka Ci na boki to na aparaturze powinieneś mieć takie suwaki przy każdym drążku i tak jak pisał Markel nimi trzeba korygować lot. Co do regulacji mechanicznej to musisz pokręcić tymi częściami co na fotce (snapy) co łączą się z tarczą sterującą. Trzeba je rozkręcić lub skręcić. Nie rób tego jeśli da się ustawić model suwakami z nadajnika bo możesz jeszcze bardziej pogorszyć sprawę.

Dołączona grafika

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.