Piciu Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Witam! Budowa została rozpoczęta. Jak na razie wycięte mam boki kadłuba oraz szablony żeberek. Nie wiem w jakim czasie będzie postępować , ale cierpię na jego chroniczny brak. Profil jednak zdecydowałem się na SD 7084, za podpowiedzią ,,starych wyjadaczy szybowcowych". Konstrukcja całobalsowa + węgiel + szkło. Płaty samonośne kryte balsą ,oparte na dwóch bagnetach stalowych 4 mm. Całość konstrukcji pokryta cienkim płótnem szklanym i miejscami wzmacniana rowningiem węglowym. Mechanizmy lotki HS 125 MG, wys i kier. HS 85 MG. Kompleks sterujący Graupner MC-12 + odbiornik z syntezą tegoż producenta. Przewidywany termin zakończenia prac może na jesieni. Zdjęcia dołączę wkrótce. Przygotowane szablony żeberek oraz boki kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 A jakie toto ma wymiary? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciu Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 A jakie toto ma wymiary? Rozpiętość 1,98 m, długość 0,9 m, wydłużenie 11 , masa ok 700g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 A jakie toto ma wymiary? No wymiary toto podane są w wątku o ToTo Się nie mogłem powstrzymać - sorry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 :-) W każdym bądź razie serwa masz do modelu tak ze 3 metry rozpiętości minimum. Ja w modelu 2 metrowym 38 dm2 waga coś około 1000 gram zastosuje 4 x hs 81. Spokojnie wystarcza nawet do polatania na zboczu ;-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciu Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Być może serwa są za duże, ale jak to mówią ,,od przybytku głowa nie boli" ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciu Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Niestety problemy z internetem nie pozwalają mi na dołączenie zdjęć do tematu o budowie modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.