Skocz do zawartości

ładowarka Turnigy

pyton

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pyton, zainwestuj w Accucela lub ECO. Naprawdę sie opłaci a i pakiety dłużej pożyją a przede wszystkim masz podgląd parametrów ładowania-co daje Ci pojęcie o kondycji pakietu.Ta do której podałeś linka ma bardzo mały prąd ładowania-800mA.Ładowanie pakietu 2200 mA dla przykładu trwa koszmarnie długo-około 3 godzin.Accucell załatwi sprawę w 30-40 minut.
Opublikowano

no tak zgadza sie tylko akurat czas bym mial:) a ładowanie wyższym natężeniem no jednak jest ryzykowne i skraca żywotność pakietu wiec czy nieopłacało by sie jednak poczekac dlużej i potem pewniejszym byc ze pakiet starczy na dłużej??

Opublikowano

yyy no ok czyli ta w/w nie jest ok? i domyslam sie ze lepiej zainwestowac w lepsza na długie lata niz w kiepski sprzet;/ ?

Opublikowano

Dokładnie jest tak jak piszesz. Lepiej dopłacić te 50-60 zł więcej i mieć ładowarkę z której bedziesz zadowolony... Co najlepsze tą ładowarką możesz wszystkie typy akumulatorów ładować :D

Opublikowano

Eko six kosztuje 170 zl więc sporo drożej ,ale jak sa pieniązki to na pewno będzie to bardziej rozsądny wybór . Biorąc pod uwagę że ma się kilka pakietów (5 ,10) ,lub będzie się miało ,no to warto zainwestowac . Dla jednego ,dwóch pakietów to bym dał sobie spokój z eko itp. ładowarką.

Opublikowano

yhym a co do zasilacza no niby mam jeszcze od satelity wiadomo zadna rewelacja zwykły ma on 12V na wyjsciu i niby był by ok tylko czy sie taki nadaje? :?:

Opublikowano

Zalezy jakie natężenie. Ja w accucelach nie polecam balansera. Przynajmniej w A6. W A8 działał świetnie ale miałem 3 accucele 6 i w każdym po pol roku do roku padał balanser(przy ładowaniu 3s pokazywał na drugiej celi napięcie 2,5v a w rzeczywistości było normlanie,około 3,6-3,8V)

Opublikowano

czyli baardzoo wolno sie bedzie ładowalo . Trudno moze z czasem sie zaopatrzy w jakis lepszy;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.