Chriss Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 Witam, fakt temat jest może dość śmieszny ale jednak prawdziwy :shock: . Mam otóż problem z moim jednym podopiecznym. Jest nim E-SKY Douphin (LAMA). Problem tkwi w tym że gdy włącze aparaturę na dobranym kanale i podłącze bateryjkę do heli to prze 3 sekundy jest spokojny a potem jak oszalały zaczyna kręcić śmigłami ruszać serwami i po tym "ataku" się uspokaja ale nie chce latać. W ogóle na nic nie reaguje. Jak dobrze pamiętam ostatnie loty były doskonałe beż żadnych kolizji i upadków. Wiecie w czym może tkwić problem. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radzik1e Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 Może to być wina odbiornika. Sprawdzałeś go na innym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chriss Posted January 3, 2011 Author Share Posted January 3, 2011 Lama niema osobnego odbiornika tylko tak jakby cały pakiet z regulatorem odbiornikiem itp. w jednym. Tzw 4 in 1. Nie niestety nie mogłem sprawdzić... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad65 Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 A sprawdzałeś kwarce czasami jak się ich nie włoży dokładnie, to właśnie tak jest ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomnow95 Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 Jesli Ci nie zalezy na gwarancji to nie problem. W tym 4in1 jest na wtyczkach regiel i odbio 6ch (są wt=yjscia na 4ch i na 2 ostatnie trza dolutowac) Ewentualnie sprawdz jak doelga qwartz Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 Dokładnie ,jak masz drugi odbiornik,to mozesz rozebrać 4 in 1 i podpiąć jakiś inny ,bo jest to wszystko rozbieralne.U mnie działało dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chriss Posted January 4, 2011 Author Share Posted January 4, 2011 Dzięki KONRAD 65 pomogło. Gdyby nie ta odpowiedź pewnie bym już coś zmieniał a został bym też pocięty przez śmigła Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomnow95 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Nie tylko kondradato napisał ale ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chriss Posted January 4, 2011 Author Share Posted January 4, 2011 Sorki. Miałem o Tobie wspomnieć no ale nie byłeś pierwszy, ale dam Ci POMÓGŁ, żeby nie było że nie masz w to wkładu Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomnow95 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 spoko:P Jak zaczynałem pisać to nie było jeszcze jego postu:)(2 min różnicy) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad65 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Nie tylko kondradato napisał ale ok. spokojnie A tak ogólnie to sam mam lame i jak czasami polatam na symulatorze czy wyjmę kwarce to jak ich nie włożę dokładnie to tak się dzieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomnow95 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Ja swoich mialem chyba 6 a przez moje ręce przewinęło się chyba ponad 15:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad65 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 A po co ci tyle ich było? mi lama już zaczyna się nudzić a mam ją dopiero kilka miesięcy Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomnow95 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Miałem w przeróżnych wersjach. Nawet wersje lipo 850 3S:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad65 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 6 lam to prawie 2000zł można kupić za to jakiegoś T-rexa 450 itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomnow95 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Zebyś się zdziwił: Mam walkera 4#3b,walkera 4g3, hk250,rexa250,rex 450(FPV),mini titan,belt cp, rex 500,rex 600 i składam qadrocopter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad65 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 No to masz sporo kasy ale kończmy ten off-top Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.