tomnow95 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Widziałem sporo filmików i czytałem na temat głowic flybarless bez elektronicznej stabilizacji. Jest to możliwe do osiągnięcia? Jeśli tak to poco stabilizacja? Nawet nasi tak latają: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom4cad Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 System flybar jak najbardziej stabilizuje lot. System elektroniczny + szybkie serwa wyręcza nas podczas lotu, zawisu. Zobacz video powyżej jak gość, który cośkolwiek lata makabrycznie męczy się w zawisie. Widać, że mocno podciągają w normalu krzywą gazu, aby zwiększyć efekt żyroskopowy na wirniku. Dzięki flybar taki cieniutki pilot jak ja po kilkunastu lotach wisi w bezruchu nawet mocno krytykowanym beltem :-) (od 1:03 minuty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Wiem poco jest flybar. Latam ponad 2 lata heli. Chodzi mi oto, że są systemy flybarless i masz do tego stabilizacje elektroniczną, lecz jednak niektórzy latają bez tej elektronicznej stabilizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.