tomnow95 Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Widziałem sporo filmików i czytałem na temat głowic flybarless bez elektronicznej stabilizacji. Jest to możliwe do osiągnięcia? Jeśli tak to poco stabilizacja? Nawet nasi tak latają: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom4cad Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 System flybar jak najbardziej stabilizuje lot. System elektroniczny + szybkie serwa wyręcza nas podczas lotu, zawisu. Zobacz video powyżej jak gość, który cośkolwiek lata makabrycznie męczy się w zawisie. Widać, że mocno podciągają w normalu krzywą gazu, aby zwiększyć efekt żyroskopowy na wirniku. Dzięki flybar taki cieniutki pilot jak ja po kilkunastu lotach wisi w bezruchu nawet mocno krytykowanym beltem :-) (od 1:03 minuty) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomnow95 Posted January 10, 2011 Author Share Posted January 10, 2011 Wiem poco jest flybar. Latam ponad 2 lata heli. Chodzi mi oto, że są systemy flybarless i masz do tego stabilizacje elektroniczną, lecz jednak niektórzy latają bez tej elektronicznej stabilizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.