michcio88 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Mam mały problem. Nie wiem do końca jak poprawnie wykonać/wkleić sw w modelu z tematu. Tak wygląda model: umocnienie zaznaczone na czerwono będzie blokowało ruch steru po zamontowaniu go w modelu, ponieważ ster ten składa sie z duch połówek połączonych np. listewka sosnowa lub węglową (kolor niebieski). ster wg. planów wygląda tak: Mam nadzieje że ktoś będzie wiedział o co mi chodzi i mi pomoże. Zdjęcia modelu zapożyczyłem od jednego z użytkowników z forum na czas istnienia tematu :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Nikt nie wie jak to mogę rozwiązać? A może jakoś nie zrozumiale to opisałem? Jak tak to poprawie tylko proszę mi o tym powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Musisz wyciąć w kadłubie miejsce żeby to łączenie steru się mogło wychylać. http://lh3.ggpht.com/_-PUX1i3t0J0/Sx6mUyJBe-I/AAAAAAAAAEw/xVvTeSkz6bY/IMG_0006.JPG Takie coś (na ogonie to widac) o to chodzi? EDIT: http://static.rcgroups.net/forums/attachments/2/0/2/7/6/a284648-224-IMG_0012_1_1.JPG?d=1093278032 Na innych zdjęciach widze, że łącznik połówek musi byc wąski i wtedy bez problemu da się zrobic miejsce na wychylenie steru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Tak właśnie zrobiłem w trollu. Ale w tiburonie idzie wzmocnienie przez cały kadłub (kolor czerwony) i dlatego ciężko będzie zrobić przestrzeń do swobodnego poruszania się steru. Chyba że przetnie się to wzmocnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 +To zrób łączenie z drutu lub pręta węglowego, w osi obrotu steru. I nic się nie będzie "wychylać". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.